JAT kjottfe ammekyr beite gras grovfor
Medlem
⋅ Økonomi

Økonomi i ammekuproduksjonen

Gjennom vinteren har vi hatt fire kurskveldar om økonomi i ammekuproduksjonen. Her er nokon stikkord frå desse kveldane – faktorar som er med å påverke økonomien.
NLR Agder
Nlr 64606431640
⋅ Økonomi

Kjøpe eller lease?

Maskinforhandleren har avtale med et finansieringsselskap som kan tilby både lån og leasingavtale til samme rente. Nominell rente er 2 %. Hva er dyrest og hva bør du velge?
NLR Østafjells
AK slamaskin med strengelegger foto JKH
Medlem
⋅ Økonomi

Slåmaskin for breispredning med og uten stengelknekker

Forsøk i Vest-Agder viste at bedspredt gras med stengelknekker tørket mye raskere og ga bedre gjæringskvalitet og lavere fôrkostnad enn graset som ble lagt i smal streng.
NLR Agder
Byggherre
Medlem
⋅ Landbruksbygg

Investeringsvalg ved landbruksbygg

Dette er første del av en artikkelserie som er et samarbeid mellom økonomi- og bygningsrådgiverne i NLR Nord-Norge. Denne delen omtaler fasen fra idéen oppstår til det eventuelt er klart for byggestart.
NLR Nord Norge
Gjodselsekker FK og NF
Medlem
⋅ Grovfôr

Kjøpe gjødsel nå eller vente?

Nytt gjødselår fra 1.juli betyr nye priser. Fram til nå har det ikke vært termintillegg, men det renner på fra 1.september. Gjødselleverandørene har salgskampanjer nå på høsten, dette for å spare lagerplass og fordele distribusjonen av gjødsel over et lengre tidsrom. Mange av dere vurderer - Skal jeg kjøpe gjødsel nå eller vente til våren?
NLR Østafjells
Plenklippar krev dokumentert opplaering
⋅ Frukt og bær

Bruk tid på opplæring av sommarhjelpa – det løner seg

God og relevant opplæring sikrar at arbeidet vert gjort slik du vil. Det gjer arbeidstakaren trygg, og hindrar at det skjer skadar eller ulukker på person, produkt eller utstyr.
NLR Vest SA
Vil noen bruke jorda di 1
Medlem
⋅ Jord

Vil noen bruke jorda di?

Første gang man som grunneier blir utsatt for ekspropriasjon av jord til ulike samfunnsnyttige formål, har man en tendens til å tro det beste og at man vil bli godt ivaretatt.
NLR Trøndelag SA
Leasing
Medlem
⋅ Økonomi

Bør unge bønder lease?

Hvordan påvirker leasing økonomien for nyetablerte bønder?
NLR Trøndelag SA
Bilete 1 G A Kvam
⋅ Jord

Feiande flott bygg til sau og røktar

I februar i år kunne Geir Arne Kvam (33 år) flytte sauene til flunkande ny sauefjøs i nytt gardstun 500 m frå det gamle. Tilsynelatande enkelt bygg, men ein del byggdetaljar gjer at fleksibiliteten er stor.
NLR Vest SA
Nederlandske bonder er drittlei
⋅ Økonomi

Nederlandske bønder er møkkleie

Strengere gjødselkrav står i sentrum når nederlandske bønder blokkerer trafikken i protest. Bøndene frykter at det blir umulig å oppnå gode avlinger, og de frykter for økonomien. Ikke ulikt norske bønder som tar store grovfôravlinger og som venter på ny gjødselvareforskrift, kanskje….
NLR Vest SA
Starter kit
⋅ Grønnsaker

Andelslandbruk – lokal mattryggleik i krisetider

Nærast over natta oppstod ein situasjon vi aldri hadde kunna førestilt oss skje i Noreg: Skular og barnehagar vart stengde. Dei fleste av oss måtte innrette seg på heimekontor og styresmaktene bad folk halde seg heime ved mistanke om sjukdom. Fleire starta hamstring av varer, og usikkerheita rår.
NLR Vest SA
Nlr 42954561536
Medlem
⋅ Gjødsling

Lønnsomt å handle gjødsel om høsten

Gjødselhandel nå framfor i april kan gi opp mot 30% rente p.a. på pengene det handles for.
NLR Trøndelag SA
1 2 3 4