Vind i seilene for gamle kornsorter

Nordiske forskere, bakere, kokker, bønder og kornspesialister møtes for utveksling av tverrfaglig kompetanse.

− Kulturkorn er alt av fôr- og matvekster i kornfamilien som har holdt liv i oss siden vi ble bofaste for cirka 10.000 år siden. Korn og ris er grunnlaget for all annen verdiskapning i samfunnet og noe av det viktigste vi tar vare på for å møte klimautfordringer, designe robuste økosystemer og sikre tilstrekkelig og næringsrik føde til alle for framtida, sier Anders Næss en av initiativtagerne for konferansen.

− Min erfaring er at det er mye lettere å få matkvalitet med gamle kornsorter. Moderne sorter har vansker med å få høyt nok proteininnhold, sier Kristoffer Svalastog Skinnes som er inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft.

Arrangørene viser til at kulturkorn gir mange kulinariske muligheter, slik at en kan videreutvikle det bærekraftige kjøkkenet og ta vare på matkulturen. Konferansen viser hvordan teori og praksis henger sammen.

Silja Valand i NLR Viken er blant innlederne.

Nordisk Kornkonferanse Kultursorter 2021 er et samarbeid mellom Norges Vel, Økologisk Spesialkorn, Norsk Bruksgenbank, Gullimunn, Matvalget og Landbrukets Økoløft.

Program og påmelding >

Facebook-arrangement >

Kulturkorn