Fagdag om drenering, Mysen

26.10.2018 (Oppdatert: 26.10.2018)

Tid: -
Sted: Felleskjøpet, Mysen


Klimasmart landbruk Østfold inviterer, i samarbeid med Norsk Landbruksrådgiving Øst og Kornprogrammet, til fagdag om drenering. Drenering er et enkelt, lønnsomt og effektivt tiltak for å være bedre rustet til å takle økte nedbørsmengder og endrede klimaforhold. Samtidig er vedlikehold av de grøftene man har, og andre hydrotekniske anlegg vel så viktig. Det blir demonstrasjon av grøftespyler.


Det fokuseres også på hva som kreves av en søknad, hvilke tilskudd som finnes, samt hvordan lønnsomheten er ved grøfting.

Program

Kl. 12.00 Velkommen! Ved Charlotte Forsberg, Prosjektleder, Klimasmart landbruk Østfold

Kl. 12.05 Lunsj

Kl. 12.30 Grøfting – nygrøfting og vedlikehold av grøfter/lukkinger. Valg av rørtype, -kvalitet, filtermaterialer og dreneringsmetode. Vedlikehold og utfordringer ved lukkinger, nedløpskummer og grøfteutløp. Ved Atle Hauge, Forsker NIBIO

Kl. 14.00 Pause

Kl. 14.10 Tilskudd til grøfting, søknad om tilskudd, hjelp til å utarbeide planer, hva kreves av grøftekart. Muligheter til å søke SMIL midler.

Kl. 14.30 Lønnsomhet ved grøfting. Ved Lars Kjuus, NLR Øst

Kl. 15.00 Vedlikehold av avskjæringsgrøfter og stell av bekkekanter. Ved Øyvind Akselsen, NLR Øst

Kl. 15.30 Demonstrasjon på gårdsplassen av grøftespyler fra Ara Maskin av en gårdbruker

 

NB! Det blir servert en lett lunsj ved start. Vi er derfor avhengig av påmelding.

Påmelding 

Påmeldingsfrist: 13. november

Spørsmål kan rettes til: 

Charlotte Forsberg, prosjektleder, mobil 924 46245 charlotf@ostfoldfk.no

Inga Holt, rådgiver, mobil 48 16 3073, inga.holt@nlr.noFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.