Jordnært - Markdager med dyrkajorda i fokus

13.09.2017 (Oppdatert: 13.09.2017)

Tid: -
Sted: Buskerud gård, Åmot


NLR Østafjelles inviterer bønder, rådgivere, skoler, forvaltning og politikere til «Jordnært - markdager med dyrkajorda i fokus» på Buskerud gård, Åmot, 21. og 22. september.


På programmet står:

  • Jordkarbon og karbonbindende dyrkingspraksis
  • Kompost
  • Hydroteknikk
  • Jordprofil og rotvekst
  • Jordløsning og jordstrukturforbedrende tiltak

Norsk Landbruksrådgiving Østafjells er ansvarlig for arrangementet. Rådgiverne har hovedansvaret for faglig innhold. Samarbeidspartnere er Rosthaug videregående skole, Fylkesmannen i Buskerud og forhandlere.

Fem poster med presentasjoner hver time

Jordnært formidler kunnskap og erfaringer gjennom demonstrasjoner og presentasjoner av aktuelt utstyr og produkter. Arrangementet foregår hovedsakelig ute i felt med fagforedrag og demonstrasjoner. Det blir presentasjoner hver hele time gjennom dagen på de ulike postene.

Maskindemonstasjoner

Forhandlere og produsenter er tilstede og presenterer redskap og produkter. Siste halvannen time begge dager blir det demonstrasjoner av redskap.

Videreutvikling av jordkompetanse 

Jordnært er et bidrag til å utvikle landbruket videre basert på en fruktbar jord. Arrangementet tar vare på og bringer videre det viktige arbeidet innenfor jord som har blitt gjort i Buskerud de siste tiårene. Jordnært skal også bidra til å utvikle fagmiljøet knyttet til «Grønt fagsenter» på Buskerud gård. Det et mål at dette skal bli en årlig møteplass med fokus på dyrka jord og hvor kunnskapen om denne deles.

Det er gratis inngang til arrangementet. Parkeringsavgift på 100 kroner per bil. Tenk miljø, kjør sammen!

> Les mer

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.