Konferanse: Norsk økologisk mat til hyllene

05.10.2017 (Oppdatert: 05.10.2017)

Tid: -
Sted: Vitenparken, Campus Ås


− Vi har invitert økologiske bønder, kokker og markedsaktører for både å inspirere og fortelle oss hvor skoen trykker. Fra konferansen formulerer vi konkrete forslag til hvordan produsentene og markedsaktørene kan bidra til mer norske økologiske varer til oss, når vi kjøper mat, skriver arrangørene i invitasjonen.


Konferansen er et av mange arrangementer under høstens program Matens opprinnelse, som er et samarbeid mellom Vitenparken Campus Ås og de seks Økologiske Foregangsfylke-prosjektene. 

Konferansen koster 400 kroner, for studenter 50 kroner. Påmeldingsfrist er 15. oktober

> PÅMELDING

PROGRAM

Konferansier Andrew Kroglund er foredragsholder, debattleder og konferansier, ofte innen temaene miljø, politikk og økonomi

10:00 ÅPNING av konferansen ved Kristin Orlund, Landbruks-og matdepartementet.

10:15 KRETSLØP PÅ MENYEN Andrew Kroglund leder en samtale om jord, matproduksjon og restaurantliv mellom to kjøkkensjefer og restauranteiere og en kornbonde og grønnsaksprodusent som dyrker økologisk – selvfølgelig!

  • Heidi Bjerkan: kokk og er eier av Restaurant Credo og Jossa i Trondheim, samt initiativtaker til Vippa i Oslo.
  • Elin Östlund: bonde og driver kretsløpsgården Skjølberg Søndre i Sør-Trøndelag sammen med sin mann Carl Erik.
  • Mikael Svensson: kokk, kjøkkensjef og eier av Restaurant Kontrast i Oslo.
  • Anders Næss: kornbonde på Evje gård i Sigdal og prosjektmedarbeider for Levende Matjord-prosjektet

11:00 BONDENS FORUM I - Bønder med produksjon av økologiske grønnsaker, Aud Mari Folden fra Trøndelag, og bærprodusent Brit Mjåland fra Agder, forteller om hvordan de lykkes med sin økologiske drift og gir oss sine framtidsønsker.

12:00 ØKOLOGISK LUNSJ – med vandring i utstillingen Matens opprinnelse

13:30 BONDENS FORUM II - Bønder med produksjon av økologisk korn, Anders Eggen fra Sør-Trøndelag, og økologisk mjølkeproduksjon, Embret Rønning fra Østerdalen, gir oss sine tips for en vellykket økologisk drift og sine ønsker for framtiden.

14:30 PANELSAMTALE MED MARKEDSAKTØRER om hvordan de vil støtte opp om salg og profilering av en økt norsk produksjon av økologisk mat:

  • Norgesgruppen – Bjart Pedersen, fagsjef for bærekraftig handel.
  • Nortura – Asgeir Svendsen, fagsjef storfe.
  • Coop – Knut Lutnæs, miljøsjef.
  • Rema 1000 – Mette Fossum, kommunikasjonssjef.
  • Felleskjøpet Agri – Bjørn Stabbetorp, markedssjef
  • Tine – Sofie Knutsen Torvik, merkevaresjef TineMelk

Samtaleleder konferansier Andrew Kroglund

15:40 OPPSUMMERING av dagen ved Ragna Kronstad, rådgiver i Sabima og kommunikasjonserfaring fra en rekke landbruksorganisasjoner. Oppsummeringen vil formuleres som et innspillsdokument til ny norsk strategi for økologisk landbruk, i etterkant av konferansen.

16:00 Vel hjem

Med forbehold om endringer i programmet.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.