Sorter og dyrkingsteknikk i fokus på Potato Scandinavia

17.08.2017 (Oppdatert: 18.08.2017) | Nyhet

Mer enn 1000 besøkende fra potetbransjen ble oppdatert på nye tekniske løsninger, maskiner, aktuelle potetsorter, plantevern og mye annet hos over 60 utstillere på Potato Scandinavia, som ble arrangert på Grinder gård i Grue, Hedmark, 17. august.

Arrangører var Hedmark Kunnskapspark, NLR Øst og Bedre Gardsdrift. NLR hadde stand både inne i potetlageret og nede på potetfeltet. Der viste NLR Øst viste fram feltforsøk og demonstrerte metodikk for nitratanalyser av bladstilker. 20 potetrådgivere og andre fra NLR stilte opp og bidro på ulike hvis gjennom dagen. I tillegg til en omfattende utstilling var det rekke fagforedrag.

Per Møllerhagen (t.v.) fra NIBIO Apelsvoll og Bjarne Kjøs fra Graminor presenterer aktuelle potetsorter i demofeltet.

Aller størst interesse var det for maskindemonstrasjonene. 

 

− Her har vi våre beste folk, sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, da han kom innom NLRs stand og traff rådgiver Jan Stabbetorp i NLR Øst.  

NLR har utviklet et nytt rådgivingsverktøy for potetproduksjonen som ble lansert på Potato Scandinavia. Det ble presentert på NLR-standen inne, der det også var utlyst navnekonkurranse om hva de nye vektøyet skal hete.

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.