Bærseminaret 2018 er en suksess

21.03.2018 (Oppdatert: 21.03.2018) ,  Morten Berntsen | Nyhet

Med deltakerrekord og positive tilbakemeldinger kan Jørn Haslestad konkludere med at årets bærseminar har vært en suksess.

Jørn Haslestad, ansvarlig arrangør av Bærseminaret 2018, er storfornøyd med deltakerrekord. Foto: Morten Berntsen

– Det er gledelig at over 150 deltakere har funnet veien til Hamar og Bærseminaret 2018. Det viser at det er stor interesse for denne typen møter, sier Jørn Haslestad, bærrådgiver i NLR Innlandet og ansvarlig arrangør. 

 

Mer enn bare fag

Selv om det er nær 20 fagforedrag på programmet disse to dagene, er dette allikevel bare en liten del av seminaret. 

– Fagforedragene er bare halve arrangementet. Den andre halvdelen er kontakten med kollegaer og fagpersoner i bærdyrkermiljøet, forteller Haslestad. 

I år er det særlig arbeidskraft og lover rundt dette som har fått fokus i programmet. 

– Vi har vært heldige og fått med oss dyrkere som forteller om sine erfaringer med rulleringer av arbeidskraften. I tillegg holder NHO foredrag om hvordan man forholder seg til kontroller fra Arbeidstilsynet, sier Haslestad. 

– I tillegg er det selvfølgelig en rekke foredrag om dyrkingsteknikk og økonomi, supplerer Haslestad. 

 

Utstillertorg

I programmet er det også lagt opp til gode pauser med muligheter for vandring i utstillerområdet. Her er har snaut 20 bedrifter som leverer varer og tjenester til bærnæringa plassert seg med stands. 

– Det er viktig å knytte kontakter med leverandører til næringa. Særlig viktig er det å gjøre dette i forkant av sesongen, slik at alt utstyr er klart når det virkelig braker løs, sier rådgiveren. 

 

 

Trude Isdal Fosse deltar på Bærseminaret for å få impulser til egen drift. Selv er hun helt fersk bringebærdyrker på Vestlandet. Foto: Morten Berntsen

To verdener

– Vi er her for å treffe folk i næringa. Selv er vi helt nye med i overkant et dekar bringebær, sier Trude Isdal Fosse, som har tatt turen fra Nord-Hordaland. Impulsene og inntrykkene hun tar med seg hjem, er nyttige. 

– Det er virkelig to forskjellige verdener øst og vest for fjella. Vi driver i mindre skala og vi må være kreative på Vestlandet, avslutter hun. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.