Nye gulvinspeksjoner skal sikre dyra i fjøset

25.05.2018 (Oppdatert: 20.12.2018)

Usikker på om fjøsgulvet holder? NLR har fått videreført sitt oppdrag fra Norges Bondelag om å gjennomføre tilstandsvurdering av Reimegulv for småfe også i 2018. Ta kontakt så får du undesøkt gulvet ditt du også.

NLR tilbyr denne sommeren inspeksjon av Reimegulv for måfe for å bedre sikkerheten på gården. Illusttasjonsfoto: Torleiv Roland

Etter hendelser hvor fjøsgulv har kollapset har det oppstått usikkerhet blant eiere og brukere av gulvsystemet. Byggrådgivere fra NLR fikk i fjor oppdraget med å tilby en tilstandsvurdering hos et utvalg eiere av disse gulvene. 
Nå har NLR og Bondelaget inngått en avtale om å videreføre løsningen. Det betyr trygghet for enda flere bønder.

Alle kan få inspeksjon
I fjor fikk enkelte bruk førsteprioritet for inspeksjon. Denne har man i år gått bort fra.
- Alle som er usikre og vil ha en inspeksjon av systemgulvet sitt kan få det hos oss i år. Vi har rådgivere over hele landet og syns det er bra at dette tilbudet blir prioritert også i år, sier fagkoordinator på Byggrådgiving i NLR, Per Olav Skjølberg. Han forteller at jobben settes i gang allerede nå.

Viktig grep
I løpet av beitesesongen vil byggrådgivere utføre en tilstandsvurdering hos et utvalg eiere av disse golvene.  Våre byggrådgivere kommer i løpet av sommeren og høsten til å avtale et besøk på gården for de som ønsker dette. Rådgiverne vil inspisere golvene både fra husdyrrommet og fra kjelleren.  De vil også vurdere belastningen som golvene utsettes for i forhold til den de er konstruert for å tåle.
- Dette er et viktig grep for å sikre at vi ikke opplever flere slike ulykker hvor fjøsgulv kollapser i framtiden, sier Skjølberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er tilbudet

Alle som ønsker det vil få tilbud om inspeksjon av sitt Reimegulv. Norsk Landbruksrådgiving er engasjert av Norges Bondelag og Gjensidige Forsikring i å gjennomføre inspeksjonene. 

Etter at inspeksjonen er gjennomført vil du motta en faktura på kr. 2.000,-, som er egenandelen for denne tjenesten.  Gjensidige Forsikring dekker resten av kostnadene. 

Tilstandsvurderingen gjøres både fra oversiden og fra undersiden av golvene.  Den som gjennomfører inspeksjonen må derfor ha sikker tilgang til både husdyrrommet og gjødselkjelleren for at arbeidet skal kunne utføres som tiltenkt.

 

Ønsker du å vite mer om dette tilbudet, eller bestille inspeksjon? Ta kontakt med din lokale NLR region for å bestille time.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.