Godt skussmål fra unge bønder

23.11.2018 (Oppdatert: 20.12.2018)

En undersøkelse gjennomført av YouGov for NLR i november viser at medlemskapet oppleves aller mest relevant for de yngste – dem under 40 år.

Ny undersøkelse viser at 88 prosent av medlemmene under 40 år oppgir at NLR er relevante eller svært relevante for dem. Illustrasjonsfoto: Morten Berntsen.

Undersøkelsen viser at 90 prosent av norske bønder kjenner organisasjonen. Omtrent tre fjerdedeler er medlemmer og 85 prosent av disse mener NLR er svært relevante for dem og 82 prosent er godt eller svært godt fornøyde med rådgivningen. 

Undersøkelsen viser at medlemmene er lojale. 60 prosent har vært medlem i over 10 år og av disse har nærmere 70 prosent vært medlem i mer enn 15 år. Åtte av ti sier de er fornøyde med medlemskapet og at det er relevant for dem, men det er blant de yngste NLR oppleves aller mest relevant.  

88 prosent av medlemmene under 40 år oppgir at NLR er relevante eller svært relevante for dem. Det er også i den yngste aldersgruppen at færrest respondenter manglet kjennskap til NLR. Kun seks prosent sier de ikke kjenner til NLR i den yngste gruppen.

− Det er gledelig å se at det er blant de yngste vi oppleves som aller mest relevante. Dette gjelder også blant de som har drevet kortest. Det har nok en naturlig forklaring i at mange som etablerer seg med gårdsdrift har behov for ekstra rådgivning. 55 prosent av dem som har drevet kortere enn fem år mener at NLR er svært relevante for dem, sier Christian Lund, som er kommunikasjons- og markedssjef i NLR.

73 prosent av de spurte i aldersgruppen under 40 år oppgir at de opplever at NLRs rådgivere gir råd som er basert på det siste av forskning- og teknologiutvikling innen fagområdet.

− Det er viktig for oss å levere på å ligge langt fremme og bevise at vi er et viktig bindeledd mellom forskningen og bonden. Vi kan aldri bli gode nok på å levere på dette som er en stor og viktig del av oppdraget vårt, sier Lund.

Undersøkelsen er gjennomført i perioden 11. oktober til 3. november 2018 via telefonintervjuer med utgangspunkt i Produsentregisteret. Den ble gjennomført blant et representativt utvalg blant de som er ansvarlig for gårdsdriften, og som har søkt og fått innvilget produksjonsstøtte siste året. Til sammen ble det gjennomført 1.000 telefonintervjuer.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.