Stort engasjement på Kålrot 2018

08.03.2018 (Oppdatert: 08.03.2018) | Nyhet

I overkant av 80 personer tilknyttet kålrotmiljøet deltok da Norsk Landbruksrådgiving arrangerte et to dagers fagseminar i kålrot. Med god dialog mellom innledere og deltagere ble det stort engasjement for norsk kålproduksjon på Lillestrøm disse dagene.

Endelig var det kålrotas tur, da Norsk Landbruksrådgiving (NLR) samlet hele kålrotmiljøet til fagsamling for bransjen. I overkant av 80 personer tilknyttet kålrotmiljøet deltok i fagseminaret; både frøfirma, kålrotprodusenter fra alle de viktigste kålrotdistriktene i Norge, maskinfirma forskere og rådgivere var tilstede for å få med seg siste nytt om norsk kålrotproduksjon.

Stor bredde
Intrykkene var mange etter to dager med innlegg og diskusjoner med stor variasjon og bredde. Innlegg om alt fra plantevern til lagring, indre kvalitet til sorter, bruk av dekkemateriale og Fence, gjødsling og kalking, frøkvalitet og spiring, oppal og planting høstet stort engasjement og gode dialoger mellom deltagere og foredragsholdere.
Med seg til å holde innlegg hadde NLR engasjert forskere fra NIBIO og Sintef, NORGRO, Adigo, kålrotprodusenter og  egne grønnsaksrådgivere fra NLR.

Nasjonale fagsamlinger for økt kompetanse
Skal du få optimalt ut av avlingene som matprodusent i Norge må man oppdatere seg jevnlig. Derfor arrangerer NLR flere fagsamlinger for produsenter. Dette er første gangen siden 2012 at kålrota fikk sitt eget seminar.

- Målsettingen ble oppnådd. Produsentene som kom var fornøyde både med fagutbyttet og det å kunne bli kjent med og utveksle erfaringer med andre kollegaer i bransjen, forteller Gerd Guren som er fagkoordinator i grønnsaker i NLR.

Les foredragene
Lurer du på hva som ble gått igjennom på seminaret, kan du lese alle presentasjonene her.

Fagsamlinger innen grønnsaker

Annenhvert år arrangerer grønnsaksrådgiverne i NLR ulike seminarer for å heve kunnskapen i de ulike kulturene.
Siden 2010 har disse nasjonale samlingene gått på rundgang innen grønsakskulturene.

  • 2010: Gulrot
  • 2012: Kålrot
  • 2014: Rotvekster (gulrot, knollselleri, rotpersille og pastinakk)
  • 2016: Løk
  • 2018: Kålrot


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.