Presentasjoner fra Økomelk-konferansen i Stjørdal, 6. - 7. februar

20.02.2019 (Oppdatert: 21.02.2019)

Foregangsfylket for økologisk melk og kjøtt, Norsk Landbruksrådgiving (NLR), Tine, NIBIO og Fylkesmannen i Trøndelag arrangerte nasjonal økomelk-konferanse på Scandic Hell, Stjørdal, 6. - 7. februar. Se presentasjonene her!

Over 110 deltakere var samlet for å få med seg siste nytt om økologisk melkeproduksjon og treffe andre bønder, rådgivere og forskere innenfor fagområdet.

Klikk på foredragstittel for å åpne presentasjonen i pdf-format!

Dag 1 - onsdag 6. februar

Velkommen til nasjonal økomelk-konferanseSteinar Klev, NLR

Lønnsomhet i økologisk melkeproduksjonBjørn Gunnar Hansen, Tine

Best case økomelk TrøndelagEllen Syrstad, Tine, og Elin Torbjørnsen, NLR Trøndelag

Hva gjør jeg for å komme på toppen av best-case-pallen? Inger Lise Ingdal, gårdbruker, Lensvik

Økt norskandel i økologisk kraftfôr, Ingrid Strømstad, Felleskjøpet

Miljø- og klimavennlig melkeproduksjon Sissel Hansen, NORSØK 

Hvordan oppnå reduserte klimagassutslipp i økologisk mjølk- og kjøttproduksjon? Kim Viggo Weiby, Tine

Plast og klima – to sider av same sakAstrid Johansen, NLR Trøndelag

Ei samdrift med bevisste klimavalgJørgen Soknes, Skaun økomelk

Ulike gjødselslag fra storsamfunnet - biorest, slam? Anne Grete Rostad, Fylkesmannen i Trøndelag

Økonomi og spredemetoder for husdyrgjødselBård Oliver Gjellestad, NLR Rogaland

Fra uhåndterbar talle til kompost med ulike redskapMari Hage Landsverk, NLR Østafjells

Mine valg rundt husdyrgjødselhåndtering og vekstskifteTorbjørn Støre, gårdbruker, Skogn

Dag 2 - torsdag 7. februar

Kalvehelse: En god start er viktig! Kolbjørn Nybø, Tine

Kalven vår viktigste ressursKristian Ellingsen-Dalskau, Veterinærinstituttet

Ku og kalv-prosjektetJuni Rosann E. Johanssen, NORSØK

Kalvehelse på Jønsberg videregående skole - ei vedvarende utfordring? Anders Eirik Nylend, fjøsmester, og Guro Sveberg, veterinær

Miljøvennlig spredning av husdyrgjødsel i engLena Rohde, RISE Jordbruk och livsmedel, Sverige

Utnytting av lokale proteinvekster i melkeproduksjonenElisabet Nadeau, SLU, Skara, Sverige

Dyrkingspotensialet for rybs, raps, erter og åkerbønnerWendy Waalen, NIBIO Apelsvoll

Enga som proteinressursHåvard Steinshamn, NIBIO Tingvoll

Egenprodusert protein fra Østfold og fra egen gårdTor Jacob Solberg, gårdbruker, Skiptvedt

Inspirerende ord med på veien hjemOla Johansen, inspirasjonsbonde, Pasvik



Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.