Faglig påfyll på NLR Teknikkmøtet

12.02.2020 (Oppdatert: 26.02.2020)

Tidenes første NLR Teknikkmøtet samlet rundt 300 landbruksinteresserte studenter, bønder, næringsaktører og andre fagfolk som fikk en presis, faglig oppdatering.

Dekningsbilen kastet glans over NLR Teknikkmøtet på Gardermoen. 6. og 7. februar.

Prosjektleder for maskinteknikk og presisjonslandbruk i Norsk Landbruksrådgiving Jogeir M. Agjeld var godt fornøyd med den første utgaven av NLR Teknikkmøtet.

– Det gikk over all forventning. Det var flinke folk på scena, god dialog med salen og veldig gode spørsmålsrunder, sier Agjeld. Det var i alt 26 foredrag med varierende fokus, alt fra presisjon og faste kjørespor til plantevern for framtida og kalking.

 

Anvendelig, praktisk kunnskap

Blant de største trekkplasterene i programmet var Jacob van der Borne. Nederlenderen omtales som en av de fremste bøndene innenfor presisjonslandbruk i verden. I sitt innlegg påpekte han at presisjonslandbruk er ikke de mest avanserte, teknologiske løsningene; det er å gjøre rett ting til rett tid på rett sted.

– Gå ut av traktoren og ta i jorda di!, var hans oppfordring til forsamlingen.

I tillegg til bønder og forskere fra inn- og utlandet, bidro NLRs egne rådgivere innen presisjonslandbruk og maskinteknikk med sin kunnskap. Agjeld håper bøndene som var til stede bruker kunnskapen de har fått disse dagene.

– Bøndene kan bruke dette ved å peke ut retning og mål, ha noe å sikte mot. Jeg håper også innleggene har bidratt til bevisstgjøring av tiltak, drift som man allerede utfører. NLR Teknikkmøtet var også en gylden anledning for bransje, rådgivere og bønder til å knytte nye kontakter, forteller Agjeld.  

 

Full kontroll med Dekningsbilen

Og som seg hør og bør var Dekningsbilen på plass. I tillegg til å være et blikkfang i foredragssalen, varslet den når pausene var over og programmet startet igjen. Dermed klarte man å holde et presist tidsskjema.

Jogeir Agjeld er klar på at dette frister til gjentakelse, og avslutter:

– Dette gjør vi igjen, ingen tvil om det!

 

Les mer:

– Gå ut av traktoren og grav i jorda di!

Se programmet for NLR Teknikkmøtet

Nederlandsk presisjonsguru med beina på bakken

Oppsiktsvekkende storskalaforsøk i presisjonsdrift

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.