Inspirasjon på Øko 2020

22.01.2020 (Oppdatert: 24.01.2020)

Landbrukets økologikongress, Øko 2020, ble arrangert på X Meeting Point, Hellerudsletta, 21. - 22. januar. Kongressen var fulltegnet med nærmere 400 deltakere.

22 av inspirasjonsbøndene i Landbrukets Økoløft presenterte seg på Øko 2020. Prosjektmedarbeider Marte Guttulsrød i Økologisk Norge ble intervjuet av konferansier Aina Bartmann. (Foto: Birgitta Eva Hollander)

Norsk Landbruksrådgiving (NLR) var hovedansvarlig for kongressen, i tett samarbeid med Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK), Økologisk Norge, Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Alle aktørene i Landbrukets Økoløft var involvert. 22 av inspirasjonsbøndene Landbrukets Økoløft deltok, noen med innlegg og noen på filmer. De hadde også et eget inspirasjonstorg på utstillingen under Øko 2020.

Landbrukets Økoloft skal bidra til økt produksjon av økologiske landbruksprodukter i Norge gjennom felles inspirasjonsløft, kunnskapsformidling og rekruttering. Økologisk Norge leder prosjektet i tett samarbeid med NLR.

Les mer om Landbrukets Økoløft

 

Norsk, økologisk mat

På Øko 2020 ble det servert norsk, økologisk mat til alle måltider. Matvalget i DebioInfo hadde bistått med å sette sammen menyen og skaffe råvarer. Debio sertifiserte arrangementet til gull. X Meeting Point tok utfordringen og var så fornøyd i etterkant at de gjerne ville gjenta suksessen.

 

Se presentasjoner fra Øko 2020

 

Se bilder fra Øko 2020

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.