Gaute Lenvik blir administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke

15.02.2021 (Oppdatert: 15.02.2021)

Styret i Norsk Landbrukssamvirke har ansatt Gaute Lenvik som ny administrerende direktør. Han er nå administrerende direktør i Veterinærinstituttet og begynner senest 1. juli.

Gaute Lenvik (Foto: NHO: Mat og drikke)

Norsk Landbruksrådgiving er en av 17 medlemsbedrifter i Norsk Landbrukssamvirke (NL). Styret i NL har det siste året gjennomført en større strategiprosess sammen med medlemsbedriftene. Målet er å støtte medlemsbedriftene i utviklingen av samvirkekompetansen og eierrollen. I tillegg skal NL være arena for strategiske drøftinger og prosjekter som medlemmene er enige om å løfte i felleskap. Målet er at Norsk Landbrukssamvirke skal bidra til å styrke samvirkenes posisjon.

− Styret er svært fornøyd med at Gaute Lenvik har takket ja til den viktige jobben som administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke. Vi har vært opptatt av å finne en leder som forstår samvirkenes utfordringer og behov i en tid med mye omstilling i næringen. Lenvik har tung erfaring innen landbrukssektoren, og som leder. Hans viktigste oppgave blir å fylle ny strategi med innhold og slik skape økt verdi for medlemsbedriftene i Norsk Landbrukssamvirke, sier styreleder i NL, Anne Jødahl Skuterud, i en pressemelding.

Lenvik har vært administrerende direktør i Veterinærinstituttet siden 2016. Han har lang landbruksfaglig erfaring og har tidligere vært direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke. Lenvik har også jobbet flere år i Landbruks- og matdepartementet som avdelingsdirektør og konstituert ekspedisjonssjef. Han har sin utdanning fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

− Min interesse og kunnskap er rettet mot et levende landbruk og norsk matproduksjon. Jeg ser frem til å realisere prioriteringene som Norsk Landbrussamvirke har gjort i den nye strategien. Med lang erfaring fra flere roller i næringen gleder meg til å bruke min kunnskap for å videreutvikle Norsk Landbrukssamvirke, sammen med medlemsbedriftene. Vi skal støtte næringen i de endringene de står foran, øke forståelsen for samvirke som eierform og ikke minst synliggjøre den avgjørende posisjonen landbrukssamvirkene har i det norske samfunnet, sier Lenvik i pressemeldingen.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.