Flere nyheter
Norsk potetproduksjon øker etter lang tids nedgang
Etter mange år med stadig fallende potetareal ser det ut som trenden har snudd og at norsk potetproduksjon øker. Fra et bunnivå på ca. 115 000 daa i 2023 har arealene økt med nesten 8 000 daa. Oppdaterte lagertall per 1. november bekrefter at tonnasjen er høyere enn foregående år. Dette til tross for en utfordrende sesong og ganske lave avlingsforventninger da prøvegravinger ble utført i september.
Fagforum Potet
Blå- og rødfarging i potet
Endring i farging av skall og kjøtt på poteter er en fysiologisk reaksjon. Det er ikke farlig å spise
Fagforum Potet
Viktige punkter i sjekkliste for egenrevisjon (KSL) i potetproduksjon
Stiftelsen Norsk Mat har publisert en oppdatert sjekkliste for egenrevisjon (KSL) i potetproduksjon. Dette er et nyttig verktøy for alle som vil sikre god plantehelse, effektiv drift og høy kvalitet på poteter gjennom hele produksjonskjeden – fra valg av skifte til sortering og pakking. Her får du en kort gjennomgang av de viktigste punktene som berører deg som potetprodusent.
Fagforum Potet


