Gulrotforsøk hos Straumnesgården. Foto: Ingvild Melkersen

Forsøk gir grønn kunnskap

– Med forsøk får rådgiver og feltvert mulighet til å følge vekstsesongen og kulturenes ulike utfordringer sammen. Det fører som regel til nye ideer og økt kunnskapsutvikling for begge parter, forteller grøntrådgiver i NLR, Kristin Sørensen.
Nord
Slatt striper AL

Tid for andreslått

Oppsummering av førsteslåtten og vurdering før andreslåtten i Midt-Norge
Midt
20230817 135312

Klar, ferdig, direkteså.... eller?

Vi har laget en sjekkliste med punkter vi mener er viktige for å lykkes med direktesåing. Ta testen og sjekk for hvor klar du er.
Østlandet
Mjelva kornforsøksfelt. Foto: Frode Grønmyr

Auka korndyrking i Møre og Romsdal

Vurderer du å begynne med korn, er du ny korndyrkar eller er du ein erfaren dyrkar med behov for fagleg påfyll, da er dette prosjektet for deg. No i 2024 startar Norsk Landbruksrådgiving i samarbeid med Møre og Romsdal bondelag, Felleskjøpet, Røv Mølle og maskinbransjen opp eit treårig prosjekt som heiter «Auka korndyrking i Møre og Romsdal».
Midt
Foto: Christine Letsch

Endelig lov til å stille «dumme» spørsmål

Høsten 2023 presenterte NLR et nytt prosjekt for grovfôrprodusenter i Troms og Finnmark. Det går ut på at unge og nye bønder skal ha en møteplass for å diskutere fag, utveksle erfaringer og bygge nettverk.
Nord
Gjodselspreiing

Prisnedgang på gjødsel

Prisane på dei mest aktuelle fullgjødseltypane fall med ca. 6 % (40 øre pr. kg) frå juni til juli.
Vest
Sol i gras bredformat

Døgngrader etter førsteslått pr 1. juli

Vi har satt en oversikt over hvilke døgngrader som det pr 1.juli ville vært, dersom en tok 1.slåtten ved angitte datoer. Dette kan du lett finne frem til selv på LandbruksMeteorologisk Tjeneste (nibio.no) og finn frem til nærmeste værstasjon, videre går en da inn på værstatistikk. Velg basistemperatur 0 gr. og legg inn din slåttedato for 1. slått.
Midt
1 2 3 ... 61