Utprøving av ensileringsmiddel 2020

11.01.2021

NLR Rogaland gjennomførte sommeren 2020 en utprøving av flere ensileringsmiddel på gras ved to ulike tørrstoffprosenter.

Les mer ›

Rug- og raigrasbeite til mjølkekyr - Spennande prosjekt i Askvoll i sommar

03.07.2020

Harald Ålen driv mjølkeproduksjon med 38 årskyr i Kvammen. «Forsøket» med vårsådd rug og italiensk raigras gav frodig og godt beite til kyr ein månad etter såing.

Les mer ›

Høsteprognoser grovfôr - traff vi?

21.01.2021 (Oppdatert: 21.01.2021)

Landbruk Nordvest testa ut for første gong høsteprognose på grovfôr sesongen 2020. Korleis gjekk det?

Les mer ›

Eigenproduksjon av sinkufôr

21.01.2021 (Oppdatert: 21.01.2021)

Dei seinare åra har det blitt auka fokus på såkalla sinkufôring.

Les mer ›

Grovforkvaliteten sesongen 2020 i Møre og Romsdal

21.01.2021 (Oppdatert: 21.01.2021)

I denne artikkelen oppsummerer vi vêr og vekst for graset i 2020, ser på gjennomsnittet av fôranalysane og evaluerer haustetidsprognosane. Husk at dette er gjennomsnittstal.

Les mer ›

Skru ned kraftfôrmengden!

26.10.2020

I Rogaland og Agder har det vært en god grovfôrsommer og det er nå mange som har mye godt grovfôr på lager. Det gir gode muligheter til å maksimere grovfôropptaket og skru ned kraftfôrmengdene.

Les mer ›

Helgelandsbonden har et tørt fôr med høy fordøyelighet, høy energiverdi og godt proteininnhold

20.10.2020

Surfôret fra 1.slåtten på Helgeland er tørt i 2020. Svært ulik overvintring, med etterfølgende sommervær uten nedbør fram mot 1.

Les mer ›

Surfôrkvalitet i Trøndelag vekstsesongen 2020

01.10.2020

Statistikken over prøver av surfôr som er analysert så langt viser at førsteslåtten blei uvanleg tørr hos mange.

Les mer ›

Traff du med enggjødslinga di i år?

01.10.2020 (Oppdatert: 04.10.2020)

Ved å ta ut grovfôrprøver med mineralanalyse kan du få svaret på hva fôret inneholder og om hvor godt du traff med gjødslinga.

Les mer ›

Grovfôrkvaliteten på 1.slåtten

01.10.2020 (Oppdatert: 02.10.2020)

Korleis ser fôranalysene ut so langt for 1.slåtten i Møre og Romsdal?

Les mer ›

Bedre fôrkvalitet enn frykta

04.09.2020 (Oppdatert: 03.12.2020)

Oppdatering per 30.november: Med analyser av nær 1450 prøver totalt fra de to første slåttene kan vi slå fast at gjennomsnittskvaliteten er litt bedre enn frykta.

Les mer ›

Store usynlig ensileringstap

15.09.2020

Usynlige tap av tørrstoff, energi og protein er som regel større enn de vi ser og kasserer. En femtedel av innlagt grønnmasse kan være tapt før utfôring.

Les mer ›

Lite rundballer, men har jeg nok fôr?

27.08.2020

Etter at 1. og 2. slåtten er gjennomført er det tid for å oppsummere hvor mye fôr man har høstet. For å klare dette er det behov for å ta både grovfôranalyser og veie rundballer.

Les mer ›

Kobolt sentralt i vitamin B12 og nitrogenfiksering

23.07.2020 (Oppdatert: 05.08.2020)

Metallet kobolt er sentralt i vitamin B12 og i biologisk nitrogenfiksering. Det er bare visse mikroorganismer som har et direkte behov for kobolt, dyr trenger det i form av vitamin B12.

Les mer ›

Selen beskytter cellene

22.07.2020

Selen er ikke et nødvendig næringsstoff for planter, men er livsviktig for mennesker og dyr. Norsk jord er fattig på selen og uten ekstra tilførsel kan husdyra våre være utsatt for selenmangel.

Les mer ›

Høstetidspunkt grovfôr til hest

13.07.2020

Hester har ulike behov for energi ut ifra alder, avl, trening m.m. Utviklingsstadiet på graset vil avgjøre energikonsentrasjonen i grovfôret og dermed bestemme H-klassen.

Les mer ›

Grovfôr til ulike produksjoner

13.07.2020

På en husdyrgård kan man kanskje trenge grovfôr av ulik kvalitet i ulike perioder av innefôringsperioden. I dette skrivet ser vi på ulike behov i ulike produksjoner.

Les mer ›

Varmesum som beslutningsstøtte for andreslått

08.07.2020

Dei som bruker varmesum som beslutningsstøtte for val av tidspunkt for andreslåtten, bør i år begynne summeringa av middeltemperaturar først frå den datoen det første regnet kom etter slåtten, dvs rundt 28.juni. Med denne reknemåten ligg det ikkje an til andreslått før i byrjinga av august, sjøl for dei som skal ha 0,90-fôr eller betre.

Les mer ›

Korn slått som grønnfôr eller helgrøde

03.07.2020 (Oppdatert: 07.07.2020)

Tidlig og rask utvikling gjør at de tidlige områdene av Innlandet snart er tid for å vurdere om det skal bli grønnfôr av strukturkvalitet eller helgrøde, mens de seinere har muligheten til å ta en "graskvalitet" av grønnfôret.

Les mer ›

Varmgang i silo etter åpning

24.06.2020

Etter åpning av en silo kan det oppstå varmgang i fôret. Årsaken er at lufttilgangen setter i gang gjæringsprosesser i det ensilerte graset.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste side


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.