Vurderinger rundt sisteslått

31.08.2018

2018 har vært et spesielt år og veksten har variert ettersom nedbøren har kommet eller ikke.

Les mer ›

Sporer i melk

14.06.2018

Vinteren 2016-2017 gav mer sporer i melk enn vanlig. Samtidig kom skjerpede krav fra Tine om maksimalverdier og hyppigere prøveuttak. Årsaken til sporer ligger ofte i surfôrproduksjonen.

Les mer ›

Tap av næring ved ensilering

18.01.2018 (Oppdatert: 31.01.2018)

Ein klarar dessverre ikkje å ta vare på alt av næringstoffar i ensilert fôr samanlikna med gras ståandes på rot, men målet må vere å minske tapet mest mogleg så dyra får mest utav fôret.

Les mer ›

Fortørking av gras

18.01.2018 (Oppdatert: 24.01.2018)

Hvorfor fortørke? Fortørking betyr i praksis fjerning av vatn.

Les mer ›

Sporar og stubbehøgd

19.01.2018 (Oppdatert: 31.01.2018)

Alle tiltak som hindrar restar av møkk og jord på graset reduserer faren for sporar. Fleire undersøkingar har vist at rett stubbehøgd er viktig for å unngå sporar.

Les mer ›

Tid for fôrprøvetaking og balleveging

29.09.2017

Vekstsesongen nærmer seg slutten, og det er tid for å tenke innefôring og kartlegge kvalitet og mengde grovfôr du rår over.

Les mer ›

Kvalitetsutviklingen fram mot 1. slått 2017

13.07.2017

De prøvene vi har tatt før 1. slått viser at FEm-konsentrasjonen holdt seg rimelig godt selv om høstingen ble utsatt. Mellom regnperiodene har det tross alt blitt høstet inn store mengder gras.

Les mer ›

Fortørking av gras

07.06.2017 (Oppdatert: 08.06.2017)

Tørrstoffprosent på 30-35 gir høyest fôropptak og mest mjølk.

Les mer ›

Val av ensileringsmiddel og dosering

02.06.2017

Ensilering av grovfôr er ein krevjande balansegang på kryssande liner av ulike målestokkar.

Les mer ›

Tull eller gull med ensileringsmiddel?

22.05.2017

Bruk av ensileringsmiddel gir bedre styring på surfôrgjæringa og tar vare på mer av fôrverdien.

Les mer ›

Ta vare på verdien i grovfôret

25.04.2017 (Oppdatert: 27.04.2017)

Ensileringsmidler til fortørket grovfôr har positiv effekt både på proteinkvalitet og tørrstofftap.

Les mer ›

Sjekk gjødslingsplanen ved hjelp av surfôrprøver

13.03.2017

Når du skal sende inn surfôr til analyse bør du rekvirere mineralanalyse i tillegg til næringsinnhold og gjæringskvalitet. På denne måten kan du finne ut hvordan gjødslinga har slått til i praksis.

Les mer ›

Ensilerings-ABC

03.06.2016 (Oppdatert: 29.08.2016)

NLR Innlandet har oppdatert kortfatta ensilerings-ABC med tips om stubbehøgde, fortørking, snittlengde, ensileringsmiddel m.m.

Les mer ›

Eit godt ensileringsresultat krev kunnskap

03.06.2016 (Oppdatert: 30.03.2017)

Det er tid for ein ny sesong for innhausting av grovfôr. Topp fôrkvalitet er avhengig av mange ledd i innhaustinga. Her har vi sett nærare på sjølve ensileringa av grovfôret.

Les mer ›

Optimaliser grovfôret

23.01.2017 (Oppdatert: 23.01.2017)

Norsk Landbruksrådgiving arrangerte i mai fleire mardagar med tema kvalitetsutvikling i eng.

Les mer ›

God graskvalitet med fire slåttar av raigras

23.01.2017 (Oppdatert: 23.01.2017)

«Begynnande skyting» er eit betre begrep for timotei enn for raigras. For raigras kan teljing av leddknutar vera eit betre mål.

Les mer ›

Avrenning frå plansiloar

23.01.2017 (Oppdatert: 23.01.2017)

Det er meir og mindre pressaftavrenning frå plansiloar. Dette skuldast fleire forhold som vi bør får orden på.

Les mer ›

Tap av tørrstoffved grashøsting, lagring og fôring

09.01.2016

25 prosent av tørrstoffet i stående avling ved slått kan gå tapt, men det er mulig å redusere tapspostene.

Les mer ›

Tørrstoff i graset

09.01.2016

Tørrstoffet i graset som høstes er en nøkkelfaktor i ensileringsprosessen. Dersom været tillater det vil det alltid lønne seg å fortørke graset.

Les mer ›

Surfôrtolken - for bedre fôrvurdering

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Med Surfôrtolken henter vi ut de viktigste resultatene fra fôranalysebeviset, får ut en praktisk kommentar til hvert resultat og gir ei helhetsvurdering av fôrkvaliteten.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 Neste side


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.