Sjøl de beste kan spare mye

24.03.2020

Allerede dyktige grovfôrdyrkere kan kutte kostnader gjennom en skikkelig gjennomgang sammen med rådgiver og å drøfte erfaringer med kolleger.

Les mer ›

Halmberging

22.08.2019

For halm til fôr er anbefalt dosering av ammoniakk 2-3 prosent av totalvekten av ballen. Tørr halm betyr mye for mengden ammoniakk som brukes.

Les mer ›

Bør helgrøde av hvete valses til NRF-kyr?

16.07.2019 (Oppdatert: 13.08.2019)

Det er kjent at fullmodne, hele korn fordøyes dårligere av storfe enn valset eller malt korn. Hvorvidt dette også gjelder for korn høstet før fullmodning har vært usikkert.

Les mer ›

Økt avling mer lønnsomt enn økt areal

20.12.2017 (Oppdatert: 02.01.2018)

For mange grovfôrprodusenter vil det være bedre økonomi i å øke avlingsnivået rundt gården enn å kjøre flere kilometer for å komme til leiejord.

Les mer ›

Rive or not?

14.09.2017

Kva er gevinsten og kva kostar det å bruke rive?

Les mer ›

Hva gjør vi med kjøreskadet eng etter 1. slått?

04.07.2017

Vi har hatt en krevende forsommer med mye nedbør. 1. slåtten ble hasteslått i forrige uke, da var graset mer enn godt utvokst, og enga egentlig alt for blaut for maskiner mange steder.

Les mer ›

Treffer du ønska fôrkvalitet?

08.06.2017

Ønsker og mål for årets grovfôrkvalitet må være klar i god tid før slått, spesielt når du setter nye mål. Grovfôrmodellen kan gi hjelp både til valg av slåttetid og strategi for hele sesongen.

Les mer ›

Fortørking av gras

07.06.2017 (Oppdatert: 08.06.2017)

Tørrstoffprosent på 30-35 gir høyest fôropptak og mest mjølk.

Les mer ›

Informasjonsbrosjyre Småskala høsteredskap og utstyr

07.12.2016 (Oppdatert: 07.12.2016)

NLR Helgeland har laget en informasjonsbrosjyren om småskala mekanisering.

Les mer ›

Svensk artikkel angående breispredning

20.01.2016 (Oppdatert: 14.02.2018)

I denne artikkelen ser vi et forsøk, der det blir sett på fortørking av graset med hensyn til breispredning.

Les mer ›

Høsting av helgrøde

22.01.2015 (Oppdatert: 04.03.2015)

Helgrøde kan godt berges i rund¬baller, men finsnitting og plansilo er mest aktuelt ved store mengder.

Les mer ›

Høstestrategi på økologisk eng

26.01.2016 (Oppdatert: 02.02.2016)

Antall høstinger og alder på enga påvirker både avlingsmengden og kvalitet på graset som høstes.

Les mer ›

Forutsigbar og optimal dyrking av helsæd i Midt-Norge

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Helsæd, fôroptimalisering, høytytende melkekyr, rundballer, ensileringsmidler, høsteteknikk.

Les mer ›

Høstetidspunkt og energikonsentrasjon i grovfôr

07.12.2016 (Oppdatert: 07.02.2017)

I forbindelse med grovfôrproduksjon, har vi over flere år vist til sammenhengen mellom temperaturen gjennom vekstsesongen, og kvaliteten på grovfôret.

Les mer ›

Riktig strategi i økologisk grovfôrdyrking

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Mange økologer har fortsatt gammel eng og høster bare to ganger. Dette påvirker kvaliteten på graset.

Les mer ›

Fortørking av gras

16.12.2013 (Oppdatert: 04.03.2015)

Fortørking av gras til silolegging og rundballer har to hovedhensikter: Fjerne overflødig vann og sikre en god fôrkvalitet.

Les mer ›

Grovfôr av korn

13.08.2013 (Oppdatert: 04.03.2015)

Grovfôrmangel har i 2013 aktualisert mer utradisjonelle typer grovfôr, bl.a. høsting av korn på rot. Korn til grovfôr bør høstes enten ved skyting eller ved deigmodning.

Les mer ›

Nødberging av korn til fôr

13.08.2013 (Oppdatert: 04.03.2015)

Korn som står værskadd og bløtt seinhøstes kan presses i rundball og brukes som strukturfôr sammen med surfôr.

Les mer ›

Døgngrader 2013, oppdatering 27.juni

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Døgngradene har nå passert 600 de aller fleste steder i Sør-Trøndelag. I lavlandet er slåtten stort sett ferdig, mens den pågår for fult i fjellområdene.

Les mer ›

Er grashøstingsutstyret klart?

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Med en lang, bløt og kald vår ser det nå ut til at slåtten kan starte på de tidligste plassene.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 Neste side


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.