Hvetekvalitet er mer enn falltall og proteinklasse

02.03.2018

Nye forsøk tyder på at fusarium kan være årsaken til at hvete ikke holder målene til matkvalitet.

Les mer ›

Rådgivere på egen gård

15.03.2016 (Oppdatert: 20.02.2018)

På jobben gir de deg agronomiske råd. på sine egne gårder har de valgt forskjellige metoder. her forteller de deg om sine jordarbeidingsstrategier.

Les mer ›

Krav til hygienisk kvalitet av korn

17.11.2009 (Oppdatert: 04.10.2017)

I kornkjøpernes oversikter over priser og vilkår vises det til Mattilsynets generelle kvalitetskrav til råvarer for produksjon av matmel og kraftfôr.

Les mer ›

Mykotoksiner i korn

26.01.2016 (Oppdatert: 02.02.2016)

De senere årene har det vært økte forekomster av mykotoksiner i korn.

Les mer ›

Hvordan redusere risiko for mykotoksiner i korn

09.11.2011 (Oppdatert: 09.09.2018)

I 2013 ble det av daværende Bioforsk Plantehelse i samarbeid med Norsk Landbruksrådgiving utarbeidet en dyrkingsveiledning om hvordan en kan redusere risikoen for mykotoksiner i korn.

Les mer ›

Unngå svovelmangel

25.01.2016 (Oppdatert: 20.02.2018)

De siste sesongene er det registrert tydelig svovelmangel i korn, ved bruk av gjødseltyper uten eller med for lite svovel.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.