Mens det før GPS-en sin tid ble tatt jordprøver som tilfredsstilte myndighetens krav til prøvetetthet, har flere og flere bestilt tett prøvetaking.
Les mer ›Det har vært vanskelig for hobby- og smådyrkere å få tak i frø som de kunne være sikre på var gode brokkolisorter her nord. Derfor ønsket vi å prøve ut noen av sortene som brukes av yrkesdyrkerne.
Les mer ›Rødbeter er en gammel kulturplante og har vært dyrket i Europa i flere tusen år.
Les mer ›Resultatet fra årets sortsarbeid i grønnsaker ferdig! Sortslista for 2021 er en oversikt over grønnsakssorter NLR Viken har testet og mener kan være aktuelle å dyrke i 2021.
Les mer ›Plantevernmidler skal dekke best mulig der de er tiltenkt og ikke havne andre steder.
Les mer ›Som en del av prosjektet «Virkning av kompost på avling, næring og jordliv i flerårig vekstskifte» har NLR Øst i feltforsøk over tre år observert hvordan tilførsel av kompost påvirket jordlivet og avlinger.
Les mer ›Det kan være vanskelig å dyrke raske grønnsaker økologisk, fordi det kan bli lite tilgjengelig nitrogen (N) i den perioden plantene trenger det.
Les mer ›Det er mye produksjon av knollselleri i NLR Vikens nedslagsfelt. Det er en kultur som har et vidt bruksområde og som er en god vare for langtidslagring.
Les mer ›Jorda er vårt viktigste medium for matproduksjon. NLR Viken jobber mye med ulike tiltak som kan sikre og forbedre muligheten for produksjonen.
Les mer ›Gulrotflua gir utfordringer i gulerotproduksjonen spesielt med et noe tett vekstskifte, selv om arealene ligger med noe geografisk avstand.
Les mer ›Gulerotsugeren er grunnen til at mange måtte dekke gulerota med fiberduk for 20 år siden.
Les mer ›Lagersjukdommer gir store tap hos produsenter årvisst. Det gjelder selvsagt mest mot enden av lagersesongen når vi er i april, mai og for noen i juni.
Les mer ›En av de store sykdommene på gulerot er Gropflekk. Det er ikke hvert år, men vi har hvert år produsenter som får problemer og derfor gjennomføres det et større prosjekt på denne sykdommen nå.
Les mer ›I våre områder er gulerotproduksjonen stor og vi har flere pakkerier av ulike gulrot-typer.
Les mer ›Bønner til konserves industrien er en viktig kultur i Vestfold. Den er arealmessig i kraftig økning og det er en god proteinvekst for menneskemat.
Les mer ›Markedshagedyrking: Dersom du velger å produsere økologiske grønnsaker som levevei eller inntektsgivende virksomhet, må du også rette oppmerksomheten mot effektivitet i produksjonen.
Les mer ›Som en del av prosjektet «Lokal kompost som klimatiltak» ble det i høst arrangert en fagdag med tema jord og jordforbedring.
Les mer ›Det finnes mye råd og erfaring om hvordan dyrke økologiske grønnsaker. Derimot finnes det lite tilgjengelig kunnskap om hvordan få eller beregne lønnsomhet i produksjonen.
Les mer ›Kveka bør bekjempes når den er på sitt svakeste, det vil si når den er har 3-4 blader (kompensasjonspunktet).
Les mer ›Kveka bør bekjempes når den er på sitt svakeste, det vil si når den er har 3-4 blader (kompensasjonspunktet).
Les mer ›