Bønner til konservesindustrien

23.05.2014 (Oppdatert: 16.08.2019)

Status for åkeren rett etter oppspiring er ofte lik status for avlingsnivå en oppnår omkring 2,5 måned senere. Les mer i linken under om viktige momenter for å lykkes i produksjonen.

Les mer ›

Spirevanning pga tilslamming/skorpedanning i gulrot?

03.06.2013 (Oppdatert: 16.08.2019)

Vi gikk på en skikkelig smell i Vestfold omkring 2008 da det ble et utstrakt behov for spirevanning pga forsommertørke – det ble den gang nok ikke gjort etter boka dvs at det hos flere kun ble gjort en enkel behandling og en holdt ikke frø/rot fuktig lenge nok til gulrota var oppe. Et annet problem er skorpedanning der spirevanning for å holde skorpa bløt nok for at gulrota skal klare å bryte skorpa er aktuelt. Les mer om tiltak under:

Les mer ›

Gode vekstvilkår for grønsaker i år

09.06.2016 (Oppdatert: 11.12.2018)

Grønsaker er populær mat. Men det er vanskeleg å få tak i lokalproduserte, for det er få som dyrkar grønsaker i Hordaland. NLR Hordaland har planta/sådd ulike grønsakarter hjå økobonden Knut O.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.