Stadig flere ønsker å lage egne grønnsaksmåplanter. Mange begynner i det små med enkelt utstyr. Forholdet mellom lysmengde og temperatur, og kvaliteten på lyset bestemmer hvor kompakte plantene blir.
Les mer ›Hva slags graskvalitet og hva du skal bruke graset til, i tillegg tørrstoffprosent, er med å bestemme hvilket ensileringsmiddel du skal velge.
Les mer ›Kva grunnar er det for å byrje med økologisk frukt? Kva er føremon og eventuell ulempe? Optimisme og framtidstru rår grunnen og det er planta mykje nytt etter moderne tettplantingsprinsipp siste åra.
Les mer ›Epleskurv er en sykdom forårsaket av skurvsoppen Venturia inaequalis. Den er et av hovedproblemene i all epledyrking, og det krever innsats for å holde den i sjakk.
Les mer ›For å fremje tilveksten og få eit høgtytande beite, er det svært viktig med godt stell. Beitepussing er ein sentral del av beiteskjøtselen.
Les mer ›Framtiden til de kjemiske midlene er usikker, dette gjelder spesielt for glyfosfat. I dag er det vanlig praksis å bruke mekaniske tiltak som fresing eller jorddekking i økologisk produksjon.
Les mer ›Markedshagedyrking: Dersom du velger å produsere økologiske grønnsaker som levevei eller inntektsgivende virksomhet, må du også rette oppmerksomheten mot effektivitet i produksjonen.
Les mer ›Mindre jordarbeiding, allsidig og sammenhengende plantekultur, samt moderat gjødsling, er noen tips for å fremme mykorrhiza.
Les mer ›For å binde mer karbon enn det som brytes ned, må det jobbes med små og store valg som påvirker jordhelse og plantevekst. Hver gård og situasjon er unik. Det finnes derfor ikke en løsning for alle.
Les mer ›Bringebærdyrking har hatt kraftig framgang i de siste femten årene og har blitt en viktig bærkultur rett etter jordbær i omfang. Produksjonsvolumet er mer enn doblet de siste 15 årene.
Les mer ›I februar 2020 var en liten delegasjon fra Norge to dager i UIltuna utenfor Uppsala på den svenske Vallkonferensen. Vi fikk med oss mange interessante og lærerike innlegg. Her får du noen smakebiter.
Les mer ›Det finnes mye råd og erfaring om hvordan dyrke økologiske grønnsaker. Derimot finnes det lite tilgjengelig kunnskap om hvordan få eller beregne lønnsomhet i produksjonen.
Les mer ›Interessa for småskala dyrking av grønsaker for lokal omsetning har auka betydeleg i Noreg. Også på Vestlandet. Vil du vere med på kurs?
Les mer ›– Jeg ville gjerne ha ei tørke som var fleksibel og hadde god kapasitet. Derfor falt vi ned på denne løsningen – der hele tørkearealet er en sammenhengende flate, forteller Erling Gjessing.
Les mer ›– Jeg ville gjerne ha ei tørke som var fleksibel og hadde god kapasitet. Derfor falt vi ned på denne løsningen – der hele tørkearealet er en sammenhengende flate, forteller Erling Gjessing.
Les mer ›Noen har fått gjenlegg med mer avling enn de er vant til på denne tida. Det kan da være fristende å slippe dyra utpå for å beite dette. Det skal du være forsiktig med.
Les mer ›Noen har fått gjenlegg med mer avling enn de er vant til på denne tida. Det kan da være fristende å slippe dyra utpå for å beite dette. Det skal du være forsiktig med.
Les mer ›Kveka bør bekjempes når den er på sitt svakeste, det vil si når den er har 3-4 blader (kompensasjonspunktet).
Les mer ›Kveka bør bekjempes når den er på sitt svakeste, det vil si når den er har 3-4 blader (kompensasjonspunktet).
Les mer ›Gras og andre vekster forbereder seg til vinteren ved å lagre energi og gjennomgå en herdingsprosess.
Les mer ›