Fôring av ammeku

25.11.2018 (Oppdatert: 28.11.2018)

Få en oversikt over mengden grovfôr du har og hvilken kvalitet. Dersom grovfôr er en begrensende faktoren er det viktigst av alt at man har minst en eteplass per dyr.

Les mer ›

Fôrverdi av halm

10.07.2018

Årets fôrmangel har gitt interesse for halm som fôrmiddel, med spørsmål om hvilke arter som gir best halm og hvilken behandling som øker fôrverdien mest.

Les mer ›

Halmberging

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Mange presser halmen rett etter tresking. Når kornet inneholder 15-20 % vatn, vil halmen ofte ha et vanninnhold på 40-50 %. Doseringen av ammoniakk er 2-3 % av vekten i rundballen.

Les mer ›

Halmberging

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Mange presser halmen rett etter tresking. Når kornet inneholder 15-20 % vatn, vil halmen ofte ha et vanninnhold på 40-50 %. Doseringen av ammoniakk er 2-3 % av vekten i rundballen.

Les mer ›

Berg halmen til fôr i år

20.08.2013 (Oppdatert: 04.03.2015)

Kortreist grovfôr er det rimeligste, og i år må mest mulig av halmen berges. Ammoniakkbehandling er løsningen for noen, mens ureatilsetting må vurderes av flere.

Les mer ›

Grovfôr av korn

13.08.2013 (Oppdatert: 04.03.2015)

Grovfôrmangel har i 2013 aktualisert mer utradisjonelle typer grovfôr, bl.a. høsting av korn på rot. Korn til grovfôr bør høstes enten ved skyting eller ved deigmodning.

Les mer ›

Nødberging av korn til fôr

13.08.2013 (Oppdatert: 04.03.2015)

Korn som står værskadd og bløtt seinhøstes kan presses i rundball og brukes som strukturfôr sammen med surfôr.

Les mer ›

Halm til fôr - alternative behandlinger

23.01.2017 (Oppdatert: 23.01.2017)

Halm i ulike varianter som grovfôr til drøvtyggere er stadig aktuelt. Ammoniakkbehandla halm er mest brukt, men det er andre alternativer også.

Les mer ›

FarmTest Rundballepresser

01.09.2011 (Oppdatert: 04.03.2015)

Testen ble utført i samarbeid mellom Norsk Landbruksrådgiving og Bedre Gårdsdrift sammeren 2011. Rapport foreligger nå i PDF utgave som særtykk av reportasje i Bedre Gårdsdrift nr 6 2011

Les mer ›

Halm: kvalitet og økonomi

10.09.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

Omtrent all halm som nyttes til fôr blir i dag behandlet med ammoniakk. Behandling med ammoniakk øker nitrogeninnholdet i halmen og dermed forverdien av grovforet.

Les mer ›

Behandling av halm

10.09.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

Halmens næringsverdi kan økes ved å behandle halmen fysisk, kjemisk eller ved en kombinasjon av disse.

Les mer ›

Lagring av halm til fôr

10.09.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

I realiteten er det to aktuelle halmbehandlingsmetoder; dyppeluting og ammoniakkbehandling

Les mer ›

Generelt om halm

10.09.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

Halm er i hovedsak et restprodukt fra produksjon av korn (kornhalm) og delvis fra produksjon av grasfrø (frøhalm). I utgangspunktet er halm lite egnet som fôrmiddel.

Les mer ›

Ny interesse for dyppeluting av halm ?

11.08.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

En kan vel ikke snakke om noen stor interesse for dyppeluting av halm, men det var flere spørsmål om dette høsten 2008 enn det har vært de seinere åra.

Les mer ›

Konservering og fôring av frøhalm

10.09.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

Engfrøhalm har i utgangspunktet lågt næringsinnhold, og egner seg derfor best til dyr med lågt næringsbehov, f.eks.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.