For halm til fôr er anbefalt dosering av ammoniakk 2-3 prosent av totalvekten av ballen. Tørr halm betyr mye for mengden ammoniakk som brukes.
Les mer ›Få en oversikt over mengden grovfôr du har og hvilken kvalitet. Dersom grovfôr er en begrensende faktoren er det viktigst av alt at man har minst en eteplass per dyr.
Les mer ›Årets fôrmangel har gitt interesse for halm som fôrmiddel, med spørsmål om hvilke arter som gir best halm og hvilken behandling som øker fôrverdien mest.
Les mer ›Mange presser halmen rett etter tresking. Når kornet inneholder 15-20 % vatn, vil halmen ofte ha et vanninnhold på 40-50 %. Doseringen av ammoniakk er 2-3 % av vekten i rundballen.
Les mer ›Mange presser halmen rett etter tresking. Når kornet inneholder 15-20 % vatn, vil halmen ofte ha et vanninnhold på 40-50 %. Doseringen av ammoniakk er 2-3 % av vekten i rundballen.
Les mer ›Testen ble utført i samarbeid mellom Norsk Landbruksrådgiving og Bedre Gårdsdrift sammeren 2011. Rapport foreligger nå i PDF utgave som særtykk av reportasje i Bedre Gårdsdrift nr 6 2011
Les mer ›Omtrent all halm som nyttes til fôr blir i dag behandlet med ammoniakk. Behandling med ammoniakk øker nitrogeninnholdet i halmen og dermed forverdien av grovforet.
Les mer ›Halmens næringsverdi kan økes ved å behandle halmen fysisk, kjemisk eller ved en kombinasjon av disse.
Les mer ›I realiteten er det to aktuelle halmbehandlingsmetoder; dyppeluting og ammoniakkbehandling
Les mer ›Halm er i hovedsak et restprodukt fra produksjon av korn (kornhalm) og delvis fra produksjon av grasfrø (frøhalm). I utgangspunktet er halm lite egnet som fôrmiddel.
Les mer ›En kan vel ikke snakke om noen stor interesse for dyppeluting av halm, men det var flere spørsmål om dette høsten 2008 enn det har vært de seinere åra.
Les mer ›Engfrøhalm har i utgangspunktet lågt næringsinnhold, og egner seg derfor best til dyr med lågt næringsbehov, f.eks.
Les mer ›