Fôring av ammeku frem mot kalving

25.01.2019 (Oppdatert: 12.08.2019)

Kalvingssesongen nærmer seg for mange, og vi får spørsmål omkring fôring frem mot kalving.

Les mer ›

Slik disponerer du grovfôr til drøvtyggere

18.10.2018

I et år med lite grovfôr er det nødvendig å ha en plan på hvilke dyregrupper som krever god grovfôrtilgang, og hvem som kan få restriktiv tildeling.

Les mer ›

Hundegras til ammeku

16.01.2018 (Oppdatert: 31.01.2018)

Interessa for ammekuproduksjon er aukande. Somme legg om frå mjølkeku til ammeku, somme legg om frå sau til ammeku, og somme startar opp med ammeku utan tidlegare erfaringar med husdyrhald.

Les mer ›

Mineraler i grovfôr og behovsnormene

13.03.2017

Stort sett er innholdet av mineraler i grovfôret for lavt til å dekke behovet hos storfe som får lite kraftfôr.

Les mer ›

Prognosehøsting 2016

31.05.2016 (Oppdatert: 14.11.2018)

Førsteslåtten går mot slutten i fylka våre,-også for dei dei seine/ høgtliggjande skifta på fjellet. Også veke 29,- 18.7.,- er det berre tatt ut to prøver,- frå Botten på Golsfjellet, 950 m.o.h.

Les mer ›

Beiting og fôring i ammekuproduksjonen

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Produksjon av storfekjøtt ved bruk av kjøttferasar i ammekuproduksjonen kan vere ein rasjonell produksjon om forholda ligg til rette.

Les mer ›

Bønder bør sjonglere med ballane

18.02.2015 (Oppdatert: 14.11.2018)

Bøndene bør sjonglere med rundballane for å få betre og meir jamt fôr, seier forskarane ved Bioforsk.

Les mer ›

Kontroll av drikkenipler kan lønne seg

09.06.2016 (Oppdatert: 11.12.2018)

Ved gjennomgang av produksjonsopplegget hos Steinar Steine i Norheimsund avdekket iPluss-analysen at det var et misforhold mellom fôrforbruk og produksjonen av storfekjøtt.

Les mer ›

Veiledning til beiting

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

I norsk mjølkeproduksjon er det et krav om at kyrne skal gå ute. Dermed kan mye av fôret tas opp på beite i sommerhalvåret.

Les mer ›

Appetittlig fôr en forutsetning for appetittfôring

09.06.2016 (Oppdatert: 11.12.2018)

God gjæringskvalitet betyr moderat mjølkesyregjæring, ingen smørsyregjæring og et ammoniakk innhold på under 80 g pr kg Nitrogen. Tørrstoffprosenten i surfôr bør være 25 – 35.

Les mer ›

Gjerde og gjerdelov

09.06.2016 (Oppdatert: 11.12.2018)

I Askvoll og i Solund vart det 12. og 13. mars 2013 arrangert fagmøte om gjerding og gjerdelov. Det var stort frammøte.

Les mer ›

Dyr på treflis

05.12.2012 (Oppdatert: 04.03.2015)

Gjennom prosjektet ”Dyr på treflis” har vi høstet mange erfaringer, men få klare svar.

Les mer ›

Forsøksresultat: Intensiv drift av timotei på Helgeland

07.12.2016 (Oppdatert: 07.12.2016)

I forsøksserie fra Bioforsk med ulike timoteisorter ved ulike driftssystem, ble et felt lagt til Helgelandskysten. Under våre klimaforhold kom det "intensive" driftssytemet dårligst ut.

Les mer ›

Hefte med beitetips

09.06.2016 (Oppdatert: 11.12.2018)

Fylkesmannen i Rogaland og fagbladet Bondevennen har utarbeidd heftet ”Beite og kulturlandskap - for folk og fe”.

Les mer ›

Kjøttfeprodusent til topps i Grovfôrkampen

30.03.2011 (Oppdatert: 03.02.2017)

Siljan: Odd Stensrød gikk til topps i Grovfôrkampen takket være bevisste valg, og god oppfølging fra Nortura og Norsk Landbruksrådgiving.

Les mer ›

Påvirkning av fettkvaliteten hos kjøttfe

17.02.2011 (Oppdatert: 04.03.2015)

Nyere forskning har vist at det er mulig å påvirke fettet i drøvtyggerkroppen på måter som er viktige for smak og for mulige helsemessige effekter av å ete kjøttet.

Les mer ›

Storfekjøtproduksjon - fôring av oksar

11.08.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

Grovfôr er viktig for veksande storfe. Grovfôr og beite har ein sentral plass i rasjonen til storfe i vekst. Normalt utgjer grovfôr 40-60 % av energien i rasjonen til oksar.

Les mer ›

Klimagasser og kjøttproduksjon på storfe

12.08.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

Det skrives og sies mye om klimagasser for tida, og drøvtyggernes utslipp av metan har fått stor fokus.

Les mer ›

Surfôrkvalitetens betydning for fôropptak og tilvekst i storfekjøttproduksjonen

14.09.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

Storfekjøttproduksjon regnes for å være en grovfôrbasert produksjon. Men hvor grovfôrbasert, eller kraftfôrbasert, den er, varierer.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.