DSC00069
Medlem
⋅ Grønnsaker

Plantevernplanen for grønnsaker 2021

Plantevernplanen for grønnsaker inneholder informasjon om plantevernmidler tillatt i de ulike kulturene, samt annen viktig stoff knyttet til rett bruk av plantevernmidler.
Gronn
Medlem
⋅ Grønnsaker

Sprøyteteknikk grønnsaker

Etter prøvinger i hodekål og gulrot anbefaler vi Hardi Minidrift Duo 110-03 for 90% avdriftsreduksjon. Lavere fart, 4km/t, gir noe bedre dekning, og for god inntrenging bør trykket opp i 5-7 bar.
NLR Agder
Grasios kal TE P1160201
⋅ Grønnsaker

Plantevernmidler i grønnsaksproduksjonen - endringer 2021

For grønnsaksproduksjonen er det nettopp avholdt plantevernmøter. Kortfattet oversikt over aktuelle endringer finner du under. Detaljert info om endringer pr kultur finner du i pdf-vedleggene t.h. (kålvekster, salater, sellerier og bladgrønt).
NLR Viken
IMG 9257
⋅ Grønnsaker

Gode småplanter krever godt lys

Forholdet mellom lysmengde og temperatur, samt kvaliteten på lyset, bestemmer hvor kompakte plantene blir. Her får du gode råd om hva du må passe på.
Fagbladet Økologisk Landbruk
Kvekekamp i radkultur EHS
Medlem
⋅ Grønnsaker

Grovt skyts mot kveka i radkultur

Kveka er kanskje det verste ugraset om man driver med økologisk gulrot. Aud Mari Folden og Bent Ingar Fuglu som driver med økologisk gulrotdyrkning i vekstskiftesamarbeid med flere produsenter i Levanger og Verdal har ved et par anledninger brukt (stein)strenglegger for å sålde ut kveke- og åkerdyllerøtter før drilling, og i vekstsesongen 2020 ga dette gode resultater. Det er tidkrevende i våronna, men gir besparelser resten av sesongen. I år ble arbeidet krona med godt innhøstingsresultat.
NLR Trøndelag SA
Vanningsdag 2020 NKH
⋅ Vanning

Vatningsutstyr

For vatning av større areal med eng, potet eller korn er vatningsvogn det mest effektive. Ved vatning på mindre areal, og der det er sjeldnare behov for vatning, er ulike system med små spreiarar ei rimeleg og enkel løysing. I meir intensive kulturar som frukt og bær har småspreiarar vore mest brukt, men no vert dryppvatning meir og meir vanleg.
Landbruk Nordvest
Gronnkal aarhus 3
⋅ Arter og sorter

Grønnkål - lettdyrket sikringskost

Grønnkål er enkel å dyrke og er svært verdifull i kostholdet. Den burde finnes i enhver kjøkkenhage. Etterspørselen i markedet er økende.
Landbruk Nordvest
Asparges Foto Maud Grotta
⋅ Arter og sorter

Plant asparges!

Asparges kan gi bra inntekt per dekar når lokalklima er bra, ugraset er under kontroll, og du har tilgang på arbeidskraft i det korte høstevinduet. Asparges er lett å dyrke til eget bruk. Du må bare være tålmodig, gjødsle godt og legge til rette så ikke ugraset tar over.
Landbruk Nordvest
AG rodkal
⋅ Grønnsaker

Gjødsling i rødkål

Vi har i tidligere år hatt store problemer med bladrand og mener at gjøds-ling er en viktig årsak til bladrand, samens med klima og sort. Vi ønsket å framprovosere bladrand på rødkålen vha. ulike gjødslingsstrategier, men det ble lite angrep.
NLR Agder
1 2 3