Beitebenedikte
⋅ Beite

Økt kunnskap om utmarksbeite

Ny gjerdeteknologi åpner for annerledes bruk av utmarka. Sånt kan det bli konflikter av. NLR Øst jobber med ett utmarksbeiteprosjekt som har fått navnet «Økt kunnskap om utmarksbeite».
NLR Øst
Hostgjenlegg i august
⋅ Grovfôr

Høstgjenlegg bør sås i august

I år er det mange som har en relativt tidlig 2. slått, og veldig mange, sjøl lenger inn i landet vil kunne få til høstgjenlegg. Høstgjenlegg i Agder bør sås innen utgangen av august.
NLR Agder
Rundballing S Ly
⋅ Grovfôr

Grovfôrsituasjonen i juli

Temperaturen i juli har vært svært høy, og mange slo andreslåtten i forrige uke. Det har ved kysten vært over 700 døgngrader siden midt i juni, og ca 500 døgngrader fra 1. juli. Dette innebærer slåttetid for 2. slåtten der den ennå ikke er tatt, og der det ble slått i juni.
NLR Agder
NLR Vest Byrkjelo Felde Samdrift 3323 1
Medlem
⋅ Fôrkvalitet og fôring

Kva gir auka feittprosent?

Høgare feittprosent i mjølk gje ein meir lønsam mjølkeproduksjon. Men kva gjer ein for å få dette til? Les om kva som er felles for produsentane som leverer mjølk med høg feittprosent.
NLR Rogaland
Stripespreder
Medlem
⋅ Gjødsling

Framtidens håndtering av husdyrgjødsel

Spredning av husdyrgjødsel med slangespreder er ingen ny teknologi. Flere har benyttet seg av denne metoden i mange år. Men metoden har ikke vært spesielt utbredt.
NLR Nord Norge
Timotei
Medlem
⋅ Fôrkvalitet og fôring

Tidleg førsteslått – tid for andreslått?

Varmt og tørt vêr frå midten av mai gjorde at ein god del i bygdene rundt Trondheimsfjorden valde å ta førsteslåtten tidleg.
NLR Trøndelag SA
3 A7 A2989
Medlem
⋅ Fôrkvalitet og fôring

Rask kvalitetsnedgang i førsteslått

Årets prognoseprøver før førsteslått viste gjennomgående rask nedgang i kvalitet, og raskere enn vi er vant til fra tidligere.
NLR Innlandet
Landskap IMG 2957 Foto Einar Strand
⋅ Økonomi

Jordleiepriser 2021

Landbruksdirektoratet undersøker hver vår priser på jordleie til ulike formål (korndyrking, potetdyrking, grasproduksjon, grønnsaksproduksjon og beite). Årets jordleieundersøkelse viser at prisene på jordleie har falt for alle utleieformål. Svarprosenten er høyere i år enn i fjor, noe som gir et mer presist resultat.
Fagforum Korn
1 2 3 ... 29