Vi inviterer til markdag og kurs hos Solveig Haglund i Surnadal.

Hans Gaffke kommer. Han jobber i Norsk Landbruksrådgiving som nasjonal fagressurs innen allsidig økologisk grønnsaksdyrking. Han har også lang erfaring med praktisk dyrking av grønnsaker.

Hans Gaffke

Solveig Haglund har dyrket grønnsaker og poteter i en årrekke til eget bruk, til salg og til bruk i servering på garden. Hun har gjennom årene også hatt mange ulike Inn på tunet-tilbud.

Med både Solveig og Hans til stede har vi en svært sterk fagekspertise på dette arrangementet.

Ta gjerne med bilder eller plantedeler fra egen hage for å vise fram eller spørre om symptomer eller skader.

Solveig Haglund

I tillegg kommer Anniken Stensrud fra NORSØK og prosjektet Lokalmat Møre og Romsdal. Hun deler de viktigste rådene for hvordan små produsenter kan lykkes med salg til restaurant og reiseliv.

Kurs i fermentering av grønnsaker og tillaging av gode supper blir arrangert av Surnadal hagelag på samme sted. Her får vi smaksprøver av flere ulike ferdig fermenterte grønnsaker og høre om hvordan vi skal gå fram for å få til vellykket fermentering. Alle får delta i praktisk gjennomføring og får med seg produktet hjem. Ta med glass til å ha på, f.eks. 1 liter stort. Supper er en fin måte å bruke ville vekster og grønnsakene fra hagen. Her får du mange eksempel på gode supper. Det skal også lages suppe på kurset. Det er Solveig Haglund og Britt Grete Moen som holder kurset.

Program

14.45 Velkommen og servering av forfriskninger. Kort presentasjon av alle som er til stede.

15.00-17.00 Solveig Haglund presenterer gården og forteller om sin virksomhet med gården som basis. Kan markedshagen gi ei inntekt som monner?

Anniken Stensrud: Hvordan nå ut til restaurant- og reiselivsmarkedet?

Besøk i grønnsakshagen. Vi ser på de ulike vekstene og diskuterer dyrkingsteknikk, gjødsling, jordhelse, plantehelse, sorter, sykdommer, skadedyr og annet vi kan legge merke til.

17.00 Mat. Det serveres suppe med tilbehør.

18.00 Kurs i bruk av grønnsakene fra hagen; supper og fermentering. Kurset vil vare i 2-3 timer.

Priser

Markdag kr 200,- Blir fakturert fra Norsk Landbruksrådgiving

Måltid kr 200,- Betales på stedet.

Kurs kr 200,- Betales på stedet.

Påmeldingsfrist 25. august!

Grønnsakshage Oppistua Øye
Grønnsakshage Oppistua Øye