Bli med på studietur til Fosen for å få inspirasjon og kunnskap om småskala dyrking av grønnsaker, frukt og bær for salg.
Målgruppe: Småskala grønt, frukt og bærprodusenter som produserer for salg, eller som planlegger oppstart av produksjon for salg.
Turen går om Stadsbygd og Rissa i Indre Fosen. Det blir ikke satt opp buss, men vi legger opp til samkjøring og fordeler oss i biler. Ved påmelding melder du i fra om du vil sitte på, eller kjøre selv – og hvor du ønsker å møte opp; Flakk, Rørvik (Stadsbygd) eller på Lykkja gård – som er første stoppested på turen. Ferja Flakk – Rørvik går hver hel og halv time, og tar 25 minutter.
Kl. 8.45 – oppmøte på ferjeleie på Flakk (avgang ferje kl. 9.00)
Kl. 9.20 – oppmøte på ferjeleie på Rørvik (avgang kl. 9.25)
Kl. 9.45 – alternativt kan vi møtes på første besøk på turen, som er Lykkja gård, Stadsbygd
Kl. 09.45 – 11.00 Lykkja gård, Stadsbygd – Råbygdveien 47
Erik Valstad produserer bringebær, jordbær og potet på Lykkja gård på Stadsbygd. Produktene sprøytes ikke. Her får vi høre om produksjon, markedsføring og salg.
Kl. 11.15 – 13.15 Fosen folkehøgskole – Folkehøgskoleveien 1, Rissa
På folkehøgskolen dyrker de grønnsaker, poteter og urter på rundt 6 daa. Skolen driver økologisk og er Debio-godkjent. For skolen er det viktig å vise fram matproduksjon som ikke krever det største utstyret, og at en med effektive redskaper kan produsere mye mat på lite areal. Mesteparten av maten som produseres på gården serveres på skolen. For å ha grønnsaker og bær utenfor sesong videreforedles bær og grønnsaker.
Kl. 13.30 – 15.00 Celine Feudot, Permakult – Grønningsveien 467, Stadsbygd
Celine har i flere år dyrket grønnsaker etter permakulturmetoden og hagen har blitt større for hvert år. I kjøkkenhagen dyrkes hovedsakelig til egen familie, men overskudd av grønnsaker selges. Hun ønsker å smitte andre med gleden av å dyrke sunn, smakfull og fargerik mat, på en måte som på lang sikt kan øke selvforsyningsgraden og synke matrelatert CO2 avtrykk og bruken av plast. Celine vil fortelle om dyrking og permakultur.
Kl. 16.00 Ferjeleie på Rørvik, Stadsbygd
Takk for turen!
PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Sted: Oppmøte ved ferjeleie på Flakk, Rørvik (Stadsbygd) eller Lykkja gård. Vi legger opp til samkjøring, så langt det lar seg gjøre.
Påmelding: Norsk Landbruksrådgiving – påmeldingslenke
Påmeldingsfrist: 18.august
Pris: Kr. 450 – inkluderer lunsj
Kontaktperson: Mirjam Halvorsrud, 93 88 35 15, e-post: mirjam.halvorsrud@nlr.no
Arrangør: NLR i samarbeid med Bybonden i Trondheim og Trøndelag, Voll gård og Statsforvalteren i Trøndelag

