Prosjektet ble avsluttet høsten 2022.


Med et budsjett på 1 345 753 EUR i en periode på to år og ni måneder, vil prosjektet styrke nettverket av aktører rundt produksjonen og utfordringer innen plantevern, og skape et vedvarende samarbeid om plantevern i regionen.

Formål

Prosjektets hovedformål er å styrke produksjonen av spesialproduksjon i regionen, som i stigende grad er påvirket av utfordringer innenfor plantevern. Prosjektet vil skape en felles plattform, hvor aktuelle utfordringer innen plantevern, kunnskap og forsøksresultater deles og brukes til optimering og koordinering av felles utprøvninger av plantevernmidler og løsninger. Prosjektet vil støtte behovet for stigende fokus på biologiske midler og alternative ikke-kjemiske løsninger som resultat av, at det kommer færre tradisjonelle kjemiske pesticider på markedet. Prosjektet vil også sikre felles forsøksstandarder, så forsøksresultater kan anvendes til nasjonale søknader om godkjennelse av plantevernmidler og løsninger på tvers av de regionale grensene.

Prosjektet er støttet av Interreg Öresund-Kattegat-Skagerak programmet under innsatsområdet Innovation. Programmet er støttet av EU gjennom European Regional Development Fund (ERDF).

Kontaktpersoner fra Norsk Landbruksrådgiving er:

Anne Kraggerud, anne.kraggerud@nlr.no

Kåre Oskar Larsen, kare.oskar.larsen@nlr.no

Anne Kari Heen, anne.kari.heen@nlr.no

Mona Nordli, mona.nordli@nlr.no

Liv Knudtzon, liv.knudtzon@nlr.no

Prosjektet er et skandinavisk samarbeid mellom Dansk Gartneri (DK), Norsk Landbruksrådgiving (NO), HortiAdvice (DK), Aarhus Universitet, Flakkebjerg (DK), Lantbrukarnas Ekonomi (SE) og Jordbruksverket (SE).

Samarbeidspartnere interreg pro plantevern
Logo interreg oks vector4
Programmet er støttet av EU gjennom European Regional Development Fund (ERDF).