Banner oko 2023
Landbrukets økologikongress, Øko 2023, arrangeres på Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen, 7. - 8. februar.

Hva skal til for å lykkes med økologisk grovfôrproduksjon? Se opptak fra nettmøtet 25. januar der NLR-rådgivere delte sin kunnskap og en bonden fortalte om sine erfaringer med økologisk rådgiving.

Det er behov for mer norsk, økologisk korn til mat og fôr. Hva skal til for å lykkes med produksjonen? Se opptak fra nettmøtet 11. januar der nettopp dette var tema.

Økologisk korndyrking gjør det morsommere å være bonde

Den konvensjonelle korndyrkinga gikk på autopilot hvor det kun handlet om nye soppmidler og doser, og Erik Sørli fant dermed agronomisk motivasjon i økologisk produksjon. Han mener flere bør finne både økonomiske incentiver og bondefaglige argumenter for å prøve økokorndyrking.

> Les saken

3 A7 A2528

Sverre søker økokornkolleger

Dersom du har tilgang på gjødsel, enten fra egne dyr eller fra naboer, og ønsker å hente ut potensialet i gården din, er oppfordringen fra Sverre Lang-Ree klar:
– Undersøk mulighetene for om økologisk korndyrking er noe for deg!

> Les saken og hør Sverre fortelle om sine erfaringer

3 A7 A1014

Gode resultater uten bruk av kraftfôr

Med god planlegging og mye bruk av belgvekster og spesialprodusert proteinrikt grønnfôr, klarer Ernst Oseassen fra Lista å produsere flotte slaktelam helt uten bruk av kraftfôr.

> Les saken

Gode slakteresultarer uten bruk av kraftfor GS 2

Podkaster om øko

I fire episoder i podkasten NLR på øret, får du faglig oppdatert om aktuelt fra landbruket. I tillegg spør podkasten Vestlandsbonden: Økologisk jord - meir jordliv?!