Hva skal til for å lykkes med økologisk produksjon av frukt og bær?

Se opptak fra nettmøtet 15. februar der NLR-rådgivere delte sin kunnskap om økologisk produksjon av frukt og bær.

Det er behov for mer norsk, økologisk korn til mat og fôr, og økologisk grovfôr til dyra. Hva skal til for å lykkes med produksjonen? Se opptak fra nettmøtet 11. januar om økologisk kornproduksjon og opptak fra nettmøtet 25. januar om økologisk produksjon av grovfôr.

Økologisk korndyrking gjør det morsommere å være bonde

Den konvensjonelle korndyrkinga gikk på autopilot hvor det kun handlet om nye soppmidler og doser, og Erik Sørli fant dermed agronomisk motivasjon i økologisk produksjon. Han mener flere bør finne både økonomiske incentiver og bondefaglige argumenter for å prøve økokorndyrking.

> Les saken

3 A7 A2528

Sverre søker økokornkolleger

Dersom du har tilgang på gjødsel, enten fra egne dyr eller fra naboer, og ønsker å hente ut potensialet i gården din, er oppfordringen fra Sverre Lang-Ree klar:
– Undersøk mulighetene for om økologisk korndyrking er noe for deg!

> Les saken og hør Sverre fortelle om sine erfaringer

3 A7 A1014

Gode resultater uten bruk av kraftfôr

Med god planlegging og mye bruk av belgvekster og spesialprodusert proteinrikt grønnfôr, klarer Ernst Oseassen fra Lista å produsere flotte slaktelam helt uten bruk av kraftfôr.

> Les saken

Gode slakteresultarer uten bruk av kraftfor GS 2

Podkaster om øko

I fire episoder i podkasten NLR på øret, får du faglig oppdatert om aktuelt fra landbruket. I tillegg spør podkasten Vestlandsbonden: Økologisk jord - meir jordliv?!