Utviklingen i graset skyter fart. Det er nå per 15.mai rett i underkant av 300 døgngrader ved kysten. Vekststart av graset var 12.april langs kysten, kontra 27. mars i fjor. Vi forventer slått ved ca. 550 døgngrader for et fôr med høy fordøyelighet til høytytende dyr. I forhold til i fjor ligger vi ca. en uke bak.

Langtidsvarselet melder høye dagtemperaturer over det meste av Agder framover og dette vil føre til kraftig vekst av graset. Der enga ikke har fått busket seg godt vil nok strekningsveksten sette i gang rimelig kjapt, og det vil gå utover avlinga. Det er ikke meldt vesentlig nedbør, men det har vært godt med nedbør i vår, så vi forventer ikke stor tørkeproblematikk enda. Enkelte steder lenger inn i landet har det vært lite nedbør, og der vil tørken kunne melde seg raskere. Her vil det kunne være krevende å få ut husdyrgjødsla med gode spredeforhold for de som ikke ennå har gjort det.

Våren har vært sein i år, spesielt langs kysten, så noe forsinket slått vil det nok bli, men utifra døgngrader, værmelding og erfaring forventer vi slått første uka i juni.

Mandag 22.mai starter vi opp med uttak av prøver til slåttetidsprognosene og vil sende ut ukentlige oppdateringer på utviklingen.

Bilde3
Bilde4