5 raske starttips!
- Sjekk, vedlikehold og smør utstyret før slåtten slik at alt utstyret fungerer optimalt når slåtten starter.
- Slaghøster og slåmaskiner - pass på å kjøre med slipte, skarpe slagstål og kniver. Kjøring med sløve kniver ”røsker graset av” = rotskade og senere gjenvekst og krever mer diesel/energi.
- Slett såbed ved nytt gjenlegg. Kjøring med bra hjulutstyr med lavt lufttrykk på lagelig jord, hindrer jord og gjødsel inn i fôrbergingen i engåra.
- En god del rundballefôr som blir berget har kort stubb, tørkes i streng med kort tørketid og uten bruk av ensileringsmiddel. De siste års prøvinger har vist at dette gir det klart dårligste fôr-og gjæringsresultat, og dyrest fôrkostnad.
- Stubbehøyde. Må alltid stubbe på ca. 8 – 10 cm. Slåmaskinen er nøkkelen til suksess eller fiasko.
Viktig om stubbehøyde
Stubbehøyde har betydning for fôrkvaliteten
Tørking i streng eller bredspredd?
Legger du streng eller bredsprer?
Slåmaskinen
- bør den ha stengelknekker/ stengelbehandler ?
Sprede- og venderive ?
Rive og sammenraking
Ta vare på sukkeret i fôret!
Bruk av ensileringsmidler
Ensileringsmiddel sikrer resultat
Til deg som pakker rundballer:
5 tips til rundballepressing
Til deg som legger i silo
Billigst mulig fôr ved lang transport
Kjører du mer enn 7 km etter grovfôr? Les våre tips her
Lykke til med slåtta!
Har du spørsmål, ta gjerne kontakt med en av våre rådgivere!

