5 raske starttips!

  1. Sjekk, vedlikehold og smør utstyret før slåtten slik at alt utstyret fungerer optimalt når slåtten starter.
  2. Slaghøster og slåmaskiner - pass på å kjøre med slipte, skarpe slagstål og kniver. Kjøring med sløve kniver ”røsker graset av” = rotskade og senere gjenvekst og krever mer diesel/energi.
  3. Slett såbed ved nytt gjenlegg. Kjøring med bra hjulutstyr med lavt lufttrykk på lagelig jord, hindrer jord og gjødsel inn i fôrbergingen i engåra.
  4. En god del rundballefôr som blir berget har kort stubb, tørkes i streng med kort tørketid og uten bruk av ensileringsmiddel. De siste års prøvinger har vist at dette gir det klart dårligste fôr-og gjæringsresultat, og dyrest fôrkostnad.
  5. Stubbehøyde. Må alltid stubbe på ca. 8 – 10 cm. Slåmaskinen er nøkkelen til suksess eller fiasko.

Viktig om stubbehøyde

Stubbehøyde har betydning for fôrkvaliteten

Tørking i streng eller bredspredd?

Legger du streng eller bredsprer?

Slåmaskinen

- bør den ha stengelknekker/ stengelbehandler ?

Sprede- og venderive ?

Rive og sammenraking

Ta vare på sukkeret i fôret!

Bruk av ensileringsmidler

Ensileringsmiddel sikrer resultat

Til deg som pakker rundballer:

5 tips til rundballepressing

Til deg som legger i silo

Billigst mulig fôr ved lang transport

Kjører du mer enn 7 km etter grovfôr? Les våre tips her

Lykke til med slåtta!

Har du spørsmål, ta gjerne kontakt med en av våre rådgivere!

Jan Karstein 1
Tor Harald 1