Det har vært en god vekstsesong for gras i år, det fører til tidlig siste slått i gode tørkeforhold. Raigraset ser ut til å gi 4 slåtter. Det nærmer seg vekstavslutning for graset og det er viktig å legge til rette for en god overvintring, så enga kan gi gode avlinger neste år også.
Etter å ha tatt ut posisjonsfesta jordprøvar i fjor, ser me kor mykje pH kan variera inne på eit skifte. Ut i frå dette kan me laga filer for variabel tildeling av kalk.
Vi er inne i en mer ustabil værtype, og høstingsforholdene syns nokså uoversiktige. For deg som enda ikke har slått 2.slåtten, står den for tur når været tilsier det.
Det er nå stort fokus på klimabelastning, det er stor etterspørsel og økte verdensmarkedspriser på importerte proteinråvarer. Skal vi redusere avhengigheten av importert proteinkraftfôr og heller produsere proteinet selv? Det kan du bidra til ved å gjødsle høstbeitene dine!
Med ei knallgod pløgsle kan du kvitte deg med mye flerårig ugras. Men driver du med redusert jordarbeiding eller har mye kveke og du ikke ønsker å kjøre flere år med aggresiv grønnfôrblanding, ett-/toårig raigras eller intensiv mekanisk brakking anbefaler vi absolutt kjemisk brakking i forkant av fornying. Det er da du har sjansen før enga blir sådd til. Men når anbefaler vi at det gjøres?
Etter kvart er både sau og storfe på veg heimatt, frå setre og utmarksbeite. Då må vi ha klart godt fôr, anten det er til kjøtt- eller mjølkeproduksjon.