Raigras 2018 Lista Kolnes skyting 3 slatt
⋅ Grovfôr

Avlingspotensiale i seint sådde ettårige fôrvekster

Bygg og raigras i blanding hadde høyere avling enn høstrug og raigras ved beiteslått. I totalavling var det fôrmais som hadde størst avling, mens bygg uten raigras, høstrug og fôrnepe hadde lavest avling.
AG forsoksfelt timotei vekstregulering 5
⋅ Grovfôr

Tidlig vårgjødsling i etablert eng

Dette er en del av en landsdekkende forsøksserie. Formålet med forsøksserien er å se om tidlig vårvekst i timoteidominert eng er begrensa av tilgang på lettløselig nitrogen og svovel, og om denne mulige vektbegrensningen kan spores i avlinga i førsteslåtten. I vårt lokale felt var det ingen signifikant avlingsforskjell med ulik gjødslingsstrategi, det er ikke forskjell på når slåtten ble tatt heller.
JAT gjenlegg Reddal gras gront
⋅ Grovfôr

Fakta om grovfôrdyrking

Oversikt over såmengde og ulike såfrø til grovfôrdyrking.
JAT sau med lam pa beite
⋅ Grovfôr

Beiteslipp

Etter en tørr og relativt kald periode har nattefrosten endelig sluppet taket også i indre strøk, den siste uka har det virkelig blitt grønt. Etter nedbør og utsikt til godt grovær er fokus å få sauen ut på beite.
Sør
Sau rundballehekk
⋅ Grovfôr

Sørg for myk overgang fra innefôring til beite

Mye av grunnlaget for stor mjølkeproduksjon (til konsum, lam og kalver) er allerede lagt tidligere i vinter. Nå må vi sørge for en smidigst mulig overgang til beitesesongen.
Østlandet
IMG 0217
⋅ Grovfôr

Klar for tidleg beiteslepp?

Beitesesongen er så vidt kome i gong. Her er nokre gode råd på vegen for årets beitesesong, med tilvenning ved beiteslepp for både sau og storfe
Midt
Gjenlegg sproyt til rett tid Ragnhild Borchenius
⋅ Økologisk

Slik lykkes du med gjenlegg

Et godt grasgjenlegg er grunnlaget for en vellykket grovfôrproduksjon enten man etablerer langvarig eller kortvarig eng
Midt
Nyspira eng EHS
⋅ Økologisk

Hva sår du - hva får du?

Tenker du på å blande din egen frøblanding, eller blande inn en ekstra art i ei eksisterende blanding?
Midt
Varkal 08042019a
⋅ Grovfôr

Vårkål – aukande utbreiing, og lett å gløyme?

Vårkål er mellom dei tidlegaste artane i eng og beite på Vestlandet. Han kan blomstre alt tidleg i april. Han spreier seg med frø, løkknoppar og rotknollar. Alt i siste del av mai byrjar plantane å visne. Direkte tiltak må settast inn seinast tidleg i mai. Vårkål er lite synleg seinare i vekstsesongen, og er difor lett å gløyme. Han medverkar likevel til tynnare eng og lågare avling.
Vest
1 ... 40 41 42 ... 64