Klimatiltak

Ti millioner kroner fra bærekraftsfond til bønder med gode ideer

Norges Bondelag og Gjensidige har gått sammen om å etablere et bærekraftsfond som årlig skal dele ut inntil 10 millioner kroner til ulike prosjekter i landbruket. Bønder over hele landet står i kø for å realisere bærekraftige ideer. Så langt har 30 prosjekter og 350 enkeltpersoner mottatt 8,6 millioner kroner.
Sortsfelt i lok

Fagdag om løk

Norsk Løkdyrkerforening og Norsk Landbruksrådgiving ønsker alle løkprodusentene i landet velkommen til fagdag om løk 15. februar 2022.
NLR
Dbfec146 e680 4262 bcb2 98e2a2efe58f

Debioprisen til De Haes Gartneri

Birgitte og Arvid Udo De Haes fikk Debioprisen under utdelingen av Matprisen for sitt utrettelige arbeid for økologisk dyrking gjennom nesten tjue år.
Marklofter scenen

Lars Skjennum er Årets Markløfter

Norsk Landbruksrådgiving (NLR) og Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) har i år oppfordret bønder over hele landet til å grave i jorda si og telle meitemark. Lars Skjennum fra Nannestad fant flest og ble kåret til Årets Markløfter på Agroteknikk 2021.
NLR
Agroteknikk gull og solvaks

Nytt på Agroteknikk 2021

Det stilles stadig større krav til bønder, og felles for nyhetene som lanseres på Agroteknikk 2021 er at de hjelper bonden med å møte disse kravene.
Erling aas eng rune granas Foto Morten Livenengen

Erling går for klimasmart grovfôr

Høgere energiinnhold i grovfôret er det mest opplagte klimatiltaket i mjølkeproduksjonen hos Erling Aas-Eng. Det gir også bedre lønnsomhet i tillegg til lavere klimagassutslipp per produsert liter mjølk og kilo kjøtt.
NLR Innlandet
1 2 3 4 5 ... 7