Traktor motorveg 2 jma

Forslag: Heve minstefartsgrensa til 60 km/t på motorveg

Både forarbeidet frå Statens Vegvesen og konsekvensane av forslaget vekkjer skepsis hos NLR og Bondelaget. Viss traktorane blir forbodne på ein veg, må dei finne ein annan veg som ofte er mindre trygg.
NLR
IMG 8055

NLR-rådgiveren er til stede for bonden uansett geografi

Selv på kysten der det ikke bare er å sette seg i bilen for å dra på gårdsbesøk, kan NLR-rådgiveren være en viktig sparringpartner. Paul-Arne og Svein Gaupen setter stor pris på sin NLR-rådgiver Knut Alsaker.
NLR
Kornsamling osaker

Intensiv periode for kornrådgiverne

Juni er viktig måned for kornet og kornprodusentene. Tett oppfølging av åkeren er avgjørende for å ta vare på avlingspotensialet som det er lagt til rette for i våronna.
Fagforum Korn
CIMG0250

Hvorfor gjødslingsplan fra NLR?

Gode fagfolk sammen med godt verktøy og lang erfaring og god kommunikasjon med bonden gir det beste resultatet.
NLR
Fagforum Korn
NLR Innlandet
J0714 140

God bruk av rundballeplast

Plast brukt på rette måten sikrar store verdiar. Feil bruk av plast er kort sagt både dumt og unødig. Her er nokre tips, dei fleste ganske enkle.
NLR
John Deere traktor med N sensor og GPS kule

Pass deg for GPS-tjuveri!

Den siste tida har det vore fleire tjuveri av presisjonsutstyr på Austlandet. Her er nokre tips for å unngå for stor skade.
NLR
Jordleigeavtale

Standardavtale for jordleige

Skal du leige, eller leige ut jord, er NLR sin jordleigeavtale eit nyttig og ryddig verktøy.
NLR
Kyr paa beite rauma nina iren ugelvik

Podcast om beite, grovfôr og jord

Geno er godt i gang med produksjon av sin podcast Genopodden. Her kan du blant annet høre en episode om beite og beitebruk og en om jord, grovfôr og beite.
Fortorking EHS

Du kan påverke farten på fortørkinga

Rask fortørking er svært viktig for å laga eit velsmakande surfôr, og ekstra nyttig der det er korte vêrvindauga til å gjennomføra slåtten.
NLR Rogaland
Bilde setebelte

Husk setebelte i traktoren i våronna!

Nå starter det som for mange er vårens vakreste eventyr, våronna. Det markerer også starten på en sesong som ofte har blitt preget av traktorulykker med både døden og alvorlige skader som følge. Vi håper 2021 blir annerledes.
NLR
1 2 3 4 5