Ragnhild Duserud driver kornproduksjon på snaut 900 dekar. Gjennom Mentorordninga i landbruket har hun fått en erfaren kornprodusent som diskusjonspartner i drifta.
Solbærdyrking, erfaringsdeling og nye ribesdyrkere var blant temaene på den digitale markvandringen i økologisk ribes som strakk seg fra svenskegrensa i sør til Mjøsas bredder i nord.
Vi i NLR Agder kan være behjelpelig med å fylle ut søknader om produksjonstilskudd og regionalt miljøprogramtilskudd (RMP) som har søknadsfrist 15. oktober.
Som rådgjevar i NLR Vest har eg sett mange former for utedrift. Dei siste 5 åra har eg vore heldig å kunna følgja 5 ulike utedrift-prosjekt som har fått økonomisk støtte frå Statsforvaltaren.
Det er høyaktuelt å bruke denne høsten til å overflatekalke eng og beiter. Riktig pH vil være med på å optimalisere næringsopptaket fra jorda. Dette er svært hensiktsmessig i forhold til de økte gjødselprisene.
Ein del av «grunnfjellet» i forsøksringane, og seinare i Norsk Landbruksrådgiving, har vore å ta jordprøver og å lage gjødslingsplanar til medlemane. Men korleis vert dette arbeidet eigentleg utført?
For å utnytte jordas potensiale, må bonde Olav Stranda vite hva jorda trenger, og sammen med Norsk Landbruksrådgiving (NLR) gjør han det. Resultatet blir en gjødslingsplan, basert på kunnskap og jordprøver.
Vi arrangerer fagtur med tema høstraps onsdag 8/9. Turen går til Thorbjørn Lund, bonde og grunnlegger av Norsk Matraps og forhandler av System Cameleon.