NLR i jordbruksavtalen

NLR får i 2019 93,5 millioner kroner over jordbruksavtalen. Dette er i henhold til tilbudet fra Statens forhandlingsutvalg. avtalepartene ser viktigheten i å opprettholde aktiviteten i NLR

Les mer ›

Bli med på vår nasjonale markdag i løk

Alle løkprodusenter i landet ønskes velkommen til markdag 5. juli på Toten. Det blir besøk i felt hos løkprodusenter og faglige innlegg. Middag og sosialt samvær på Toten Hotell, Sillongen.

Les mer ›

Nye gulvinspeksjoner skal sikre dyra i fjøset

Usikker på om fjøsgulvet holder? NLR har fått videreført sitt oppdrag fra Norges Bondelag om å gjennomføre tilstandsvurdering av Reimegulv for småfe også i 2018.

Les mer ›

Plantevernjournal tilpasset ny forskrift om plantevernmidler

NLR har laget en mal for en plantevernjournal som dekker kravene i forhold til Forskrift om plantevernmidler.

Les mer ›

NLR bidrar til Veksttorget i Nationen

Rådgivere i Norsk Landbruksrådgiving er skribenter og fotografer til Veksttorget i Nationen. Vi tar tempen på vekstsesongen over hele landet.

Les mer ›

Ingen fôrkrise, helt ennå

Fagkoordinator på grovfôr i NLR Ragnhild Borchsenius, tror medlemmene i NLR kommer seg gjennom siste rest av vinteren med fôrlagrene også i år takket være en god planlegging gjennom en krevende fôrsesong.

Les mer ›

Årsmøte i Norsk Løkdyrkerforening

I samarbeid med fagmøte i løk for alle løkprodusentente i Norge, arrangert av NLR Viken og NLR Øst, avholdt Norsk Løkdyrkerforening årsmøte 6. mars 2018.

Les mer ›

Bærseminaret 2018 er en suksess

Med deltakerrekord og positive tilbakemeldinger kan Jørn Haslestad konkludere med at årets bærseminar har vært en suksess.

Les mer ›

Styrker landbruket i Nord-Norge

Årsmøtet i NLR Nordland vedtok i dag å samle Nordland, Troms og Finnmark til ett rike. Det betyr bedre rådgiving, mer medbestemmelse og gode fellesløsninger for landbruket i nord.

Les mer ›

Gjenvalg til NLR-styret

Steinar Klev ble gjenvalgt som styreleder i Norsk Landbruksrådgiving på årsmøtet på Gardermoen, 15. mars i år.

Les mer ›

Styrket og samlet organisasjon gir bedre nytte for medlemmene

Alt i alt vil vi kunne si at NLR har kommet styrket ut av 2017, slår styreleder Steinar Klev fast da han åpnet årsmøtet i NLR 2018.

Les mer ›

Stort engasjement på Kålrot 2018

I overkant av 80 personer tilknyttet kålrotmiljøet deltok da Norsk Landbruksrådgiving arrangerte et to dagers fagseminar i kålrot.

Les mer ›

Produsent av fornybar, grønn energi: For melkebonde Ola Frøysok er flis blitt til gull

Høsten 2016 ble Ola Frøysok på Gol i Buskerud konkurrent til det lokale e-verket. Han monterte da flisfyringsanlegg på gården og begynte å produsere energi selv. Til nå har det produsert rundt 200.

Les mer ›

Historisk få branner i landbruket

I 2017 var det historisk få branner i landbruket.

Les mer ›

Slik er jorda i Noreg

I ti år har kartleggjarar frå NIBIO reist land og strand rundt med jordbor for å kunne fortelje oss meir om eigenskapane til jorda i landet vårt.

Les mer ›

Skorve Samdrift vant Grovfôrkampen 2017

Skorve Samdrift, Flatdal i Telemark, med partnerne Ottar Flatland, Tore Mæland og Odd Arne Byberg, er vinner av Grovfôrkampen 2017.

Les mer ›

Samlet innsats har gitt fart i korndyrkinga

Samlet innsats i kornbransjen har ført til at avlingstallene igjen peker oppover og kornarealet øker.

Les mer ›

Bedre bær med mentor

Som fersk bærprodusent er Ellen Hoel glad hun får en erfaren bærdyrker som mentor. Hun er en av 57 unge bønder som i hele 2018 får anledning til å utvikle seg i mentorordningen Bonde hjelper bonde.

Les mer ›

Populært ammekukurs for og med kvinner: Gode råd til erfarne og de som drømmer om å starte

Norsk Landbruksrådgivning Østafjells fryktet det skulle bli laber påmelding da de for første gang arrangerte et rent jentekurs. De tok feil.

Les mer ›

Nyter norske poteter

Gjennom felles innsats fra hele bransjen er norske poteter tilbake der de skal være. Nær 80 prosent av potetene som ble solgt i 2017 var dyrket i Norge, viser foreløpig oversikt.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste side