Delta i NLRs adventskalender og vinn kule premier!

Ved å svare riktig på spørsmålene fram til 24. desember, er du med i trekningen av blant annet deltakelse på Korn 2023, Landbrukets økologikongress og digital deltagelse på NLR Teknikkmøtet 2023. Bli med!

Advenstkalender

Nyttig webinar for deg som kornprodusent:

12. desember: Hvordan tjener du penger på korndyrking?

Alle vet at høye avlinger av god kvalitet gir bedre økonomi korndyrkinga. Men hva gjør du når kontoen er tom og kreditten brukt opp?

> Les mer og meld deg på

NLR Ost Arnes Vormsund Landskap 7887

Se opptak fra webinar om vellykket vekstskifte på en korngård:

Vi har tidligere arrangert webinarer om jordas tilstand på en korngård og gjødsling av korn i 2023.

Toppbanner

Et utvalg fagartikler om økonomi og et godt vekstskifte på en korngård:

Godt vekstskifte gir bedre kornavlinger

Et godt vekstskifte innebærer å veksle mellom ulike arter. I kornproduksjonen snakker vi som regel om å få havre, erter, åkerbønne og oljevekster inn i ensidig bygg- eller hveteomløp.

> Les saken og få tipsene

Raps jpeg Svein Anestad

Vekstskifte i Trøndersk korndyrking – langt fra umulig

Å få til et bra vekstskifte når en dyrker korn i yttergrensen av dyrkingsområdet er ikke enkelt, men heller ikke umulig. Det krever ifølge noen av de som har prøvd, god planlegging, en porsjon risikovilje og litt flaks (med været).

> Les saken

Byggaker Sanna

Bedre lønnsomhet med økologisk korndyrking

Regnestykker som ofte viser betydelig bedre lønnsomhet i økologisk korndyrking og økt etterspørsel etter norskprodusert økokorn, samt økte priser på innsatsfaktorer i konvensjonell dyrking bør gjøre produksjonsformer interessant for deg.

> Les saken

IMG 3278

Kornskole

Det fins mange muligheter til å øke din kornkunnskap! Mange av regionene tilbyr når kornskoler i høst og vinter i samarbeid med kornprogrammet i fylkene. Kurset passer for deg som er ny kornprodusent og for deg som er erfaren og ønsker faglig påfyll. Samlingene skal gi grunnleggende kunnskap om korndyrking med vekt på god agronomi på en økonomisk og miljøvennlig måte.

> Kornskole i NLR Øst

> Kornskole i NLR Østafjells